Frihet på fire hjul: Din guide til bilutleie i Malaga

Holder du på å planlegge drømmeferien til Spania, og lurer på om det kan være lurt å leie en bil under oppholdet? Vurderer du om du skal basere feriens utflukter til gåavstand fra hotellet, via offentlig transport, eller å leie bil for å dra på eventyr? Det er ingen tvil om at en leiebil malaga flyplass har å by på, kan være feriens beste ide. Å benytte bilutleie gir en helt unik frihet til å oppleve stedet på sin helt egne måte, og i sitt helt egne tempo. 

Jardín Botánico Histórico -La Concepción

Et lite kvarters kjøretur utenfor sentrum av Malaga kan man finne en slående vakker botanisk hage som virkelig er verdt et besøk. Her finner du en historisk hage på siden av et lite fjell, med et vakkert landskapsdesign med skjønn flora, fosser, bekker og store trær. Det finnes over 3000 forskjellige arter i denne hagen, og den dekker et landskap på 3,5 hektar. Flere av eksemplarene du her kan beskue er langt over hundre år gamle. El Jardin har åpent hele året, med litt varierende åpningstider på sommer- og vinterhalvår. 

Parque forestal La Concepción

Den store fordelen med å benytte leiebil når man er på ferie på steder som Malaga er at man enkelt kan dra på turer litt utenfor sentrum når man ønsker å oppleve noe annet. Ved å kjøre en liten halvtime ut av sentrum kan man finne nydelige perler som denne parken oppe i fjellene. Kjøreturen opp hit byr på enestående naturopplevelser, og man bør kanskje beregne en halvtime ekstra på kjøreturen slik at man kan stoppe underveis for å ta bilder. 

Mirador de Pocopán

For de som ønsker en dagstur fylt av opplevelser kan man ta kjøreturen enda litt lengre opp i fjellene og ta seg en deilig gåtur opp til Mirador de Pocopan. Her oppe får man kombinere historisk gammel arkitektur med utsikt som kan ta pusten fra deg. Denne turen er en rundetur på totalt ca 8 kilometer med en stigning på totalt 340 høydemeter, og du kan under nesten hele turen nyte utsikt over slående vakker natur og formasjoner. Dette er en enkel tur som passer de aller fleste. 

Cordilleras Béticas

Denne destinasjonen kan ene og alene være en god grunn til å leie bil på ferie i Malaga. En god times kjøretur utenfor byens sentrum finner du nemlig en helt enestående plass som ikke turbusser og sykler kan ta deg til. Her finner du et fjellsystem som består av blant annet Sierra Nevada og Aliibefjella, og selveste Gibraltarklippen er også regnet som en del av Cordilleras Beticas. Hvis du ønsker å finne et av de mest utsøkte stedene i hele Spania bør du legge en dagstur til dette paradiset. Her kan du finne et enormt variert planteterreng med trær og busker i alle formasjoner og farger som omkranser Alboransjøen. Her finner du en så utsøkt utsikt at du ikke kommer til å ønske å kjøre tilbake til byen med det første.