Besøk Paris: en by som aldri slutter å overraske

Paris er like vakkert gjennom alle de fire årstidene. Enten du ser for deg en ordentlig fransk sommerferie eller ønsker deg en weekendtur før jul for shopping og julestemning, vil du aldri bli skuffet over kjærlighetens by. Det er sant som de sier, Paris er aldri noen dårlig idé uansett hva man søker og hvilke opplevelser man er ute etter. 

Noen få dager her vil ikke være i nærheten av nok for å få sett alt denne byen har å by på. Paris bør besøkes flere ganger for å virkelig bli kjent med byen og oppleve noe av det beste som Frankrike har å by på. Uavhengig om dere har en uke eller en langhelg, kan du finne gode tips her som hjelper hele familien til å skape minnerike opplevelser.

Besøk det enestående Eiffeltårnet

Ingenting symboliserer Paris mer enn Eiffeltårnet. Det verdenskjente landemerket som ble oppført i 1889 har en høyde på 330 meter. Det ble opprinnelig bygget som et bidrag til Verdensutstillingen og markeringen av 100-årsjubileet for den franske revolusjonen. Siden har det stått som det aller meste kjente symbolet på Paris, og tiltrekker seg årlig turister fra hele verden. Med det store trykket fra publikum, bør et besøk i Eiffeltårnet og eiffeltårnet billetter bookes på forhånd for å sikre seg plass og få mest ut av besøket.

Vandre gjennom gatene i Montmartre

Montmartre er et av de koseligste områdene i Paris hvor de har bevart det franske landsbypreget fra 1800–tallet. Her kan man vandre gjennom små, trange, brosteinsbelagte gater som er proppfulle av sjarm og hyggelige kafeer. Bydelen ligger på Paris’ høyeste punkt på 130 meter. Her finner du også den berømte kirken Sacré-Coeur, som i seg selv er verdt et besøk. Fra fremsiden av kirken har du også god utsikt ut over Paris.

Kos deg med varm sjokolade på Angelina’s

Å drikke varm sjokolade er et must for enhver som besøker byen. Angelina’s er et av de mest berømte stedene å drikke varm sjokolade. Her kan man sitte i historiske omgivelser som har huset mange celebre gjester opp gjennom årene. Den varme sjokoladen blir laget av sjokolade av høy kvalitet, og blir servert i en liten mugge og en skål med pisket krem ved siden av. Sørg for å være der tidlig for å unngå de lengste køene.

Besøk Disneyland Paris

Enhver som er glad i Disney, kommer til å storkose seg på Disneyland i Paris. Disney-filmene har i en årrekke gledet både voksne og barn og har preget manges barndomsminner i stor grad. Hva er vel derfor bedre enn å oppleve alle favorittkarakterene fra Disney på nært hold? I tillegg til mange hyggelige opplevelser, får man i tillegg se spektakulære fyrverkerishow og ta en tur i berg-og-dale-banene. En tur til Disneyland er en god måte å underholde barn på, når man først er på storbytur med familien.

Se den historiske Triumfbuen

Triumfbuen er, som Eiffeltårnet, et av de mest kjente landemerkene i Paris. Den historiske bygningen ble bygget som en seiersbue for å ønske soldater velkommen hjem fra krig. I dag står den som et sentrum i Paris og byr på utsikt over mange av byens kjente punkter. Fra taket av Triumfbuen har man god utsikt til blant annet Eiffeltårnet, som er spesielt vakkert på kveldstid når tårnet er lyst opp med glitrende lys. 

Finn den beste croissanten

Ethvert besøk i Paris krever at man spiser minst én croissant. Selv om det finnes uendelige gormetopplevelser i Paris er det noe helt typisk fransk med croissanter. Man finner dem på hvert eneste gatehjørne, vil man alltid finne en deilig og luftig bakst, men å finne den aller beste i hele byen, krever litt mer planlegging. Noen av de beste blant de beste sies å være på Blé Sucré Paris, La Maison d’Isabelle og Cedric Grole Opera. Du kan være dommeren når du smaker deg gjennom de mange croissantene i Paris.

Kunst og kultur på Louvre

Som med punktene over, er også et besøk på det verdenskjente museet Louvre obligatorisk når man reiser til Paris. Selv om det er mange museer og utstillinger i Paris, er Louvre museet er et av verdens største og her kan du vandre i timesvis blant historiske gjenstander og verdens mest kjente malerier. Med en guidet tur, får du god innføring i de mange utstillingene som tilbys til enhver tid samtidig som du får kjennskap til selve bygningen og historien rundt denne.