Cafe Burger og Tacheles – Utesteder og barer i Berlin

Cafe Burger, Torstrasse, Mitte: Dette utestedet har sterke røtter i Berlin, og utviklet seg i løpet av 70-årene til et knutepunkt for kunstnere, skuespillere og forfattere. Rundt 1976 samlet også motstandere av DDR-politikken seg her, noe som førte til en regjeringspålagt stenging og renovering av stedet i 1979.

Miljøet løste seg opp og spredte seg til andre lokaler rundt om i Berlin. Dagens Kaffee Burger har mange tilbud og arrangementer, men det mest kjente og populære er Russerdiskoen annenhver uke. Russisk og annen østeuropeisk musikk dundrer ut av høyttalerene, vodkaen sitter løst og stive tyskere danser hemningsløst. Ellers holdes det ofte konserter tidlig på kvelden (fra ca. kl.22.00), med påfølgende “party” og stor variasjon i musikken fra kveld til kveld.

Tacheles, Caf? Zapata, Oranienburgerstrasse, Mitte: Bygget er vanskelig å overse når man går nedover Oranienburgerstrasse, med sitt falleferdige utseende. Verneverdig sted. I øverste etasje er det en panoramabar med gratis internettilgang, på etasjene under finner vi kinoen High End 54 og flere atelli?er og gallerier med stadig utskiftning av kunstnere og utstillinger. På gateplan ligger utestedet C?fe Zapata, kaf? på dagtid og konsertlokale på kveldstid. Om sommeren omvandles bakgården til en “strandbar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.