Barer i Berlin

Barer i det vestlige Berlin

Universum
Adresse: Kurf?rstendamm 153. Retro-futuristisk interiør som bringer minnene fra 70-tallets sci-fi-filmer tilbake. Som NASA anno 1979 med digitalt ur som går på Houston-tid.

Solar
Adresse: Stresemann Strasse 76. Når du har snakket deg forbi dørvakten tar du heisen opp 15 etasjer til en komfortabel lounge med spektakulær utsikt over byen.

40 Seconds
Adresse: Potsdamer Strasse 58. Nok en bar i høyden. Ikke like komfortabel som Solar, men med enda bedre utsikt. Takterrasse.

Diener Tattersall
Adresse: Grolmanstrasse 47. “K?nstlerkneipe” – kunstnerkeipe – i dag, men før første verdenskrig var dette en av favorittene til den tyske keiseren. Himmelrike før røykere og folk som liker tung mat.

Felsenkeller
Adresse: Akazien Strasse 2. Bierstube som er nesten uforandret siden 1920-årene. Et sted for å ta en god prat over en ølseidel eller fem.

Deli 31 at Bleibtreu
Adresse: Bleibtreu Strasse 31. Denne baren tilhører Berlins første boutique-hotell. Føles som en del av nabolaget, med bord spredt utover gaten utenfor baren som ligger mellom en blomsterbutikk og en delikatesseforretning.

Barer i det østlige Berlin

Weekend
Adresse: Alexanderplatz 5. Mer en klubb enn en bar, men et supert sted for kveldens siste drink midt i hjertet av det tidligere Øst-Berlin.

KM 36 (Babette)
Adresse: Karl Marx Allee 36. Babette var skjønnhetssalongen hvor østtyske skuespillere kom for å fiffe seg opp. I dag er glasskuben blitt til bar.

Wohnzimmer
Adresse: Lette Strasse 6. “En bastion for hippy-chic i Berlins hippeste bydel”, ifølge Cond? Nast Traveller. Baren overlevde den kalde krigen som en typisk østtysk hjørnekaf?, og gjenåpnet for ni år siden i en blanding av vintage og avantgarde.

CSA
Adresse: Karl Marx Allee 96. CSA er forkortelsen for det nasjonale tsjekkiske flyselskapet, og under den kalde krigen holdt selskapet til i disse lokalene langs Øst-Berlin stalinistisk-inspirerte hovedgate. Selv om noen minner fra den gamle tiden er beholdt, er baren i dag et minimalistisk innredet vannhull for moderne kapitalister.

Leave a Reply

Your email address will not be published.