Vrchlabi

Vrchlabi er en malerisk liten by beliggende ved foten av Krkonose fjellkjede i Tsjekkia. Om sommeren er Vrchlabi et fantastisk sted for vandreturer i det grønne, og om vinteren er området ideelt for ski-entusiaster.

Vrchlabi om sommeren

Om sommeren tiltrekker Vrchlabi hovedsakelig dem som nyter å vandre. Området er ideell til lange vandreturer rundt om, i de pene fjellene og skoger. Det er mulig å leie sommerhus til billige penger, eller bo på et hotell. Det er relativ billig å reise til Vrchlabi om sommeren, men Vrchlabi er ett svært populært ski-reisemål om vinteren. Da området ikke har like mange besøkender om sommeren, er det lett å finne gode tilbud. Området bærer stadigvekk preg av kommunismens Øst-Europa, hvor mange hus er i dårlig stand, og både restauranter og hotell byr ikke på de fasilitetene man er vant til i Danmark, men tsjekkernes glede og gjestfrihet veier opp manglene. Kommunikasjonen kan være litt vanskelig, med mindre man snakker tysk, for her snakker svært få engelsk. Det er noen få severdigheter i byen, men dens største force er, det naturskjønne området omkring byen. Går man ned på torget i Vrchlabi, kan man se slottet. Slottet er bygget i 1545, og er en av de første renessansebygningene i området. I dag huser slottet myndighetene, og det er bare mulig å komme inn i entreen. I entreen kan man se pene utskårne dører, som illustrerer bjørner, som er blitt fanget i byen. I entreen finner man også en enorm ovn, som er utsmykket med motiver fra bibelen. Byens hodeattraksjon er Krkonosemuseet, hvor man kan se hvordan livet i fjellene var, før turismen kom til.

Skiferie i Vrchlabi

Tar man på skiferie i Tsjekkia er Vrchlabi et godt sted å bo. Byen et billigere enn de nærliggende byene, og de beste skimulighetene ligger i få kilometers avstand. Det er noen skiheiser i Vrchlabi, som er gode for begynnere, men de kan ikke måle seg med de skiheisene som blir funnet i [Spindleruv Ml. Det tar bare få minutter å kjøre med bussen fra Vrchlabi til [Spindleruv Ml, og den kjører mange ganger daglig. I [Spindleruv Ml kan man stå på ski nedover fjellet Medv?d?n eller Pl?n i [Svat Petr området. Det er både stoleheiser og mindre heiser, så her finner man noe for alle. [Svat Petr ligger på nordsiden av fjellene, og derfor er det ofte snø på denne siden, til langt ut på våren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.