Veien til de billige flybillettene

Forbruk
Å søke på reiser og godkjenne flybilletter på internettet kan være en jungel! Vi har funnet noen av de beste sitene, hvor du enten direkte kan finne lavpris flyer fra hele verden eller får en oversikt over de billigste reisebyråene. Vi gjenoppfrisker også rettighetene dine som flypassasjer.
Finn billige flybilletter
*
Low-cost Airlines
*
reiser & Ferie
*
rejs-med.dk
*
Travelmarken
*
flyreisen.dk
*
momondo.com

Søk hos fleste reisebyrå samtidig!
I søken etter billige flybilletter er det verdt å framheve siden flyreisen.dk Her får du lett et overblikk over jungelen av priser. Ved å klikke inn på en side, kan man søke priser hos 10 online reisebyrå. Man kan likevel ikke kjøpe flybilletter på siden, da det IKKE er et reisebyrå. Flybilletter skal man fortsatt booke hos reisebyråene.
Et annen god site er momondo.com På siten blir flypriser fra alle lavprisselskap i Europa og giver dermed innhentet et godt sammenlignings grunnlag – hvis man vil ha fatt i de billigste billettene, eller bare ha gjennomsiktighet i prisjungelen.
Normalt vil man besøke 3-4 forskjellige sider på nettet, men på de ovenenævnte site får man opp fleste forskjellige reisebyrås priser i et skjema. Det er altså en grundigere prisundersøkelse enn man selv ville lage den, man sparer tid ved ikke selv skulle surfe en masse forskjellige hjemmesider.
———————————
Hjemmeside
Webside
hjemmeside
———————————-

Uansett om man vil handle med en av de leverandørene som kommer fram i letingen, så er det i hvert fall et godt sted å starte ferien sin. For så vet man om man betaler for mye et annet sted.
Lovlige reisearrangører
*
Reisegarantifondet

Lovlig reisearrangør?
Før du overhodet kaster deg ut i å kjøpe billett av en reisearrangør, kan det være en veldig god ide å sikre deg at reisearrangøren er registrert i reisegarantifondet. Ellers er billetten simpelthen ikke lovlig. Hos reisegarantifondet kan du søke på alle registrert reisearrangører.
Europa-kommisjonen
*
Flypassasjerers rettigheter

Rettighetene dine – hvis uhellet skjer
Hva gjør du hvis flya din blir avlyst – eller at du blir nektet adgang til flya på grunn av overbookning? Det er faktisk regler for hvordan et flyselskap skal kompensere deg i slike situasjoner. Det gjelder også hvis flya er forsinket i to timer eller mer. Så har du i viss tilfeller temmelig til å få betalt måltid og forfriskninger og om nødvendig hotellinnkvartering. Reglene kan være litt innviklede – så derfor har Europa-kommisjonen utgitt en oversikt det på en enkelt A4-side kort og presist lister reglene. Print ut den – og ha den ved hånda, hver gang du skal ut å fly.
Politiken.dk
*
Boom i salg av reiser på nettet

Internett
Billetter på internettet ofte billigere. Før du kjøper flybilletten din, er det verdt å sjekke med reiseselskapet om det kan betale seg å kjøpe den over internettet. Salget av reiser over internettet er steget markant på få år. Flybilletter tegner seg klart for den største populariteten blant forbrukerne på nettet.
Forbrugerstyrelsen
*
Rabat-finneren
*
Markedsføring av flybilletter
*
Flyavgifter er en ren jungel

Rabattordninger
Hos Forbrugerstyrelsen kan du kanskje danne deg et overblikk over jungelen av rabattordninger. F.eks.. kan du få rabatt på reiser med Dansk Folkeferie, hvis du er medlem av Forbundet av offentlig ansatt.
Lokkepriser – “bate and switch”.
Ringer du til et flyselskap for å kjøpe en av de billige billettene, de reklamerer med i avisene, er det sjeldent, som er flere tilbake. Spørsmålet er bare, hvor fleste av billettene det noensinne har vært til salg. Denne metode blir kalt “bade og switch”.
Kontant
*
Gode råder om billige reiser

“Hvis reisebyråene bruker ‘bade og switch’ – metoden, det vil si bruker billige priser som lokkemat til å få kunden inn i butikken for å kjøpe en dyrere vare, så kan det være en overtredelse av markedsføringsloven”, sier Forbrugerrådets jurist Annette Høyrup, i en tidligere Kontant-sending på DR.
I så fall kan du henvende seg til Forbrukerombudet, som deretter kan bestemme om han vil reagere i saken enten med påbud eller bøte, hvis han vurderer at det er et mønster i det.
Forbrukerombudet har utgitt en ny veiledning om markedsføring av flybilletter, gjeldende fra D. 1. oktober 2004:” Opplys det tydelig, hvis det er færre enn 20 billetter til salg pr. dag”. Veiledningen krever dessuten at det skal fremgå av reklamene, hvis billettene bare gjelder avganger særlige ukedager eller særlige reisemål i forhold til dem flyselskapet normalt flyr til. Gjelder den lave prisen bare, hvis billetten blir bestilt på en særlig måte, skal det fremgå.
Skatter og avgifter

Skatter og avgifter
Når du kjøper flybilletter, skal du være oppmerksom på de “skattene og avgifter” som flyselskapene legger i tillegg prisen. Det er blant annet snakk om en avgift som skal bli betalt til flyplassen og til staten – en passasjeravgift – og denne avgiften blir lagt typisk i tillegg billettprisen.
Selv om avgiftene i prinsippet burde være lik i alle danske flyplasser – så er de det ikke! Derfor bør du omhyggelig sjekke hvor svært ekstra det blir lagt i tillegg. Les mer i linkboksen til høyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.