Vassaliki Naturist Club – Kefalonia – naturist

Vi er for kort tid siden vendt hjem fra en fantastisk naturistferie på Kefalonia i Hellas og vil derfor gjerne bidra med en rapport:

En kort beskrivelse av vår deilige ferie på Vassaliki Naturist Club ( http://viglanatura.com ) på Kefalonia i Hellas. Stedet, som drives av et engelsk ektepar, Mark og Samantha, er en liten perle i landlige omgivelser en halv kilometer fra byen Spartia. Vi hadde innlosjert oss i en av de 11 leilighetene, som er på stedet.

Selv om det ligger litt isolert, er det ingen kunst å bevege seg rundt på øya – det anbefales likevel å leie en bil, spesielt hvis man ønsker å besøke de nærliggende naturiststrendene. En bil i kategori A1 koster i omegnen av 400for 14 dager.

Den nærmeste større byen er Argostoli, som ligger 11 kilometer eller små 15 minutters kjøring fra Vassaliki Naturist Club. Argostoli byr på en hyggelig havnepromenade samt en gågate med rike innkjøpsmuligheter i både butikker og marked. Det er et relativ stort utvalg av restauranter, bar og kafeer, hvor vi for øvrig kunne notere oss at prisene generell er lavere enn på de større greske øyene.

Vi har fortrinnsvis ligget ved badebassenget hver eneste dag, da naturiststrendene verken har liggestoler eller parasoller – vi må erkjenne at vi er blitt for makelige til å forsere klipper og lignende for å få sol på hele kroppen. Ved svømmebassengbaret serveres hver dag forskjellige lunsjretter alt fra burgere til salater – og til beskjedne priser. Drikkevarer og iser tar man fra kjøleskapet og det holdes styr på forbruket ved hjelp av et ‘ølpinde-regnskap’.

Utover tak over hodet tilbyr Mark og Samantha også noen arrangementer.

Det er blant annet en ukentlig BBQ-kveld for alle gjestene, hvor “The Naked Chef” (Mark) griller kjøtt eller fisker. Etter endte spising spilte vi klossmajor – en selskapslek, som i den graden ryster sammen alle nasjonalitetene.

Flere har de en Meze-Night, hvor vi valgfarter til en av de lokale tavernaene og spiser de små greske rettene og nyter den lokale vinen.

Prikken over I-en er likevel seilturen med powerboat, hvor vi for full kraft ble seilt rundt til noen av de beste strendene på sydkysten. Ved lunsjtid la vi til ved en liten taverna, hvor vi igjen ble budt de lekreste greske spesialitetene. Etter lunsj gikk turen til en særlig strand, hvor vi smurte oss inn i den lekreste bløtgjørende mudderet.

Dessuten er det en båttur med seilskip, men da båten var chartret til annen side i den perioden, hvor vi var det, må vi ha denne turen til gode til neste gang.

Vi giver hermed Vassaliki Naturist Club vores varmeste anbefalinger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.