Værmeldinger – Hellas – Makedonia

Sjekk de lokale værmeldingene før du reiser til Makedonia. Her kan være svært forskjellig vær avhengig av når du kommer. Det er mange severdigheter du kan se bl.a. Heraclea ruiner.

Sørg alltid for å sjekke de lokale værmeldingene før du reiser til Makedonia. Været kan være svært forskjellig fra dag i dag. Men landet har noen fantastiske severdigheter som helt sikkert er et besøk verdt.

Heraclea ruiner stammer fra det 4. århundredet før Kristus’, og ble bygget av Philip av Makedonia. Utgravingen av ruinene foregår fremdeles, men på tross av det, kan du på nåværende tidspunkt bl.a. se det romerske badet og teateret. Ved ruinene er det et lite museum, som forteller historien bak ruinene.

Nord for den tyrkiske broen i Skopje, kan du finne te Daud Pasha Baths. Det er et tyrkisk bad, som tidligere var det største av slags sin på hele Balkan. Det tyrkiske badet er fremdeles åpent, og bestemt et besøk verdt.

Du kan også gå en fantastisk tur i den gamle bydelen i Ohrid. Her finner du flott arkitektoniske bygninger, og en veldig hyggelig atmosfære. Bydelen byr dessuten på et arkeologisk museum, som kan fortelle områdets historie til de interesserte.

Makedonia har utrolig mange ting å by på og hvis de lokale værmeldinger ellers lyder på godt vær, så kan man får noen fantastiske dager i det fascinerende landet.

Værmelding
Husk å sjekke den lokale værmeldingen i Hellas før du tar dit. Det er jo alltid vennlig å vite om man skal til sol og sommer når man skal på ferie. Kreta er ett av de mest populære feriestedene i Hellas.

Den værmelding feriestedet har, er alltid viktig når du står og skal reise. Hvis du velger Hellas som reisemål er det likevel sikkert med sol stort sett hele året. Likevel kan det i høst være litt barskt vær på øyer som Kreta.

Hvis man er på Kreta, kommer man ikke utenom Knossos. Det imponerende palasset ligger utenfor Kretas største by, og er en av de mest betagende severdighetene på Kreta.

Kassandra og Sithonia byr på Nordgrækenlands beste badestrender, og er derfor noen av de raskest voksende ferieområdene i regionen.

Meteora kloster i byen Thessaly, er en av de mest interessante severdighetene på det greske fastlandet. Klostrene er fra det 14. århundredet, og fungerte den gang som et slags fort. Munkene måtte kravle opp av stiger, for å komme opp til og inn i sin hjem. I dag er det laget trapper inn i klippeveggene, så turister kan komme inn i klostrene.

Det er også riktig mange andre ting å se og oppleve, både på Kreata og i resten av Hellas. Avhengig av når du skal reise, er det en god ide å sjekke den lokale værmeldingen, enten på ttv eller på nettet. På den måten sikrer du deg at været er skikkelig når du skal på ferie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.