Været i Milano

Været i Milano er preget av Nord-Italias fastlandsklima og derfor svært annerledes enn i Syditalien. I Milano er somrene svært fuktige og varme, mens vinteren er kald. Det typiske bildet av Milano viser byen omgitt å tåkelegge.

Vårer- og sommerværet i Milano

I vårmånedene er det relativ varmt i Milano, hvor gjennomsnittstemperaturen er 17 grader. I Norge er gjennomsnittstemperaturen i den samme perioden 10 grader. Skal man reise til Milano i mars, april eller mai, skal man huske å ta med regntøyet, for i disse månedene faller det i gjennomsnitt 112 mmer nedbør fordelt på 9 dager per måned. I samme periode i Norge faller det bare 36 mmer nedbør fordelt på knapp 9 dager. Selv om det regner svært i Milano om våren, kan det være en svært behagelig tid å besøke byen på, for det er ikke for varmt, og solen skinner en del, tross mye nedbør. Milano har i gjennomsnitt 180 solskinnstimer om våren, mens Norge gjennomsnittlig har 165 solskinnstimer i samme periode. været i Milano er preget av fastlandsklima, som gjør at somrene kan bli mye varme. Gjennomsnittstemperaturen i sommermånedene er 27 grader, og husk at dette bare er gjennomsnittstemperaturer, og at det lett kan være opp til 33 grader. Det regner likevel en del om sommeren, og i tall er det 86 mmer nedbør fordelt på 7,5 dager per måned. Solen skinner i gjennomsnitt 8,3 timer hver eneste dag i sommermånedene, og det vil si at Milano får 250 solskinnstimer per måned, og til sammenligning får Danmark i gjennomsnitt 204 solskinnstimer i den samme perioden.

Været i Milano i høst- og vintermånedene

I høstmånedene kan man forvente mildt vær i Milano, det regner mindre enn i vårmånedene, og i gjennomsnitt faller det 95 mmer nedbør fordelt på 7 dager per måned, i september, oktober og november. Gjennomsnittstemperaturen i dagtimene er 17 grader, men den kan komme helt ned omkring frysepunktet om natta. Vinteren i Milano kan bli svært kald, og snøvær er svært vanlig. Gjennomsnittstemperaturen om vinteren er 7 grader i dagtimene og $ grader i nattetimene. Det kan likevel bli mye kaldere, enn disse gjennomsnittstemperaturene antyder. Om vinteren er det i gjennomsnitt 80 solskinnstimer per måned, og det er mye, sammenlignet med Norge hvor det bare er 47 solskinnstimer per måned i desember, januar og februar.