Været i Berlin

Været i Berlin ligner mye det norske været, men det regner likevel litt mer og gjennomsnittstemperaturen er høyere. Et besøk i pene Berlin er alltid en fornøyelse, man skal bare være forberedt på været.

Vår- og sommerværet i Berlin

været i Berlin ligner mye det dansken, både med hensyn til temperatur og nedbørsmengde, likevel regner det litt mer i Berlin, enn det gjør i Danmark. Derfor kan det bli alltid anbefalt å ta med regntøyet på en tur til Berlin, og særlig hvis man reiser i juni, idet juni måned i gjennomsnitt gir 71 mm nedbør. Gjennomsnittstemperaturen i vår ligger på 13 grader, og til sammenligning ligger gjennomsnittstemperaturen i Danmark på 10 grader i samme periode. I vår faller det i gjennomsnitt 36 mmer nedbør fordelt på 9 dager. I mars, april og mai er det 167 solskinnstimer per måned, og det er bare to solskinnstimer mer per måned enn i Danmark i samme periode. Om sommeren er gjennomsnittstemperaturen 22 grader, men det kan lett blir varmere. I sommermånedene faller det 63 mmer nedbør per måned fordelt på knapp 10 dager. Danmark får i samme periode i gjennomsnittet 52 mmer nedbør fordelt på knapp 9 dager. Det er 216 solskinnstimer i gjennomsnitt i sommermånedene. De fleste solskinnstimene er i juni måned, eller 218 timer, det vil si i gjennomsnitt 7,2 timer om dagen.

Været i Berlin i høst- og vintermånedene

I høstmånedene er gjennomsnittstemperaturen 13 grader, hvor september har en gjennomsnittstemperatur på 19 grader, mens man kan forvente omkring 13 grader i oktober og bare 7 grader i november. Nedbørsmæssig faller det omkring 44 mmer nedbør per måned fordelt på 9 dager. I høst får Berlin i gjennomsnitt 106 solskinnstimer, mens Danmark får 92 solskinnstimer. Reiser man til Berlin i vintermånedene, skal man være forberedt på kaldt vær. Gjennomsnittstemperaturen er 3 grader i dagtimene og $ grader om natta, og husk at dette bare er gjennomsnittstemperaturer, og det kan lett bli minusgrader i dagtimene også. Den kaldeste måneden er januar, hvor gjennomsnittstemperaturen bare er 2 grader i dagtimene. Det faller i gjennomsnitt 45 mmer nedbør per måned fordelt på 10 dager. Det er bare 51 solskinnstimer per måned i vintermånedene, og desember er den måneden med færres solskinnstimer, nemlig, bare 37 timer.