Ungreiser

Hvis man er ung og på sin neste ferie ønsker å møte andre unge på en uformell og artig måte samtidig med å få et hav av opplevelser, er ungreiser kanskje saken.

Ferietypen ungreiser er egentlig bare en betegnelse for at dem man reiser sammen med alle er unge og dermed jevnaldrende. Det blir arrangert de typiske ungdomsferiene til de tradisjonelle feststedene som for eksempel Calella, Ibiza og Lloret de Mar. Her er formålet typisk å drikke, feste og ha det morsomt sammen med en masse andre unge fra hele verden. Denne type ferie blir ofte supplert av en rekke arrangementer så som grillkvelder, pubkråls og strandturer. Om kvelden er det alltid fest på tapetet, og disse feriebyene bugner med de hote diskotekene.

Utover de typiske ungdomsferiene er det også noen spesielle tilbud til unge reisende, som blir kalt ungreiser. Disse dekker ofte over reiser til mer eksotiske steder hvor det kan bli oppnådd gunstige priser, hvis man er under 26 år. Her er det opplevelsene, som er i fokus fremfor festen, og de typiske stedene er her Thailand, Australia og USA. Det er ofte laget slik at standarden er litt lavere enn hos de allmenne reisebyråene, og derfor er prisen likeledes deretter. Av denne årsaken er det mange unge på backpack-reise, som benytter seg av disse tilbudene.

Begge typer av ungreiser er svært populære, men oppfyller vidt forskjellige behov og opplevelser. Derfor blir de arrangert også av forskjellige reisebyrå. Midt imellom disse to typene fins tilbud fra de tradisjonelle charterferie-arrangørene, som tilbyr charter til nesten alle reisemål spesielt for unge. Her samles de unge gjestene som regel på de samme hotellene, så det er en ungdommelig og festlig stemning. Så med ungreiser fins det forskjellige typer alt etter det man vil oppleve på ferien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.