Turistseverdigheter i Sør-Afrika

Antallet turistseverdigheter i Sør-Afrika er enormt, og hvis man ser seg for, kan man få opplevelser for liv. Så hvis du leter etter et reisemål med masser av muligheter for store opplevelser, kan det være det er saken.

Mange spennende sørafrikanske turistseverdigheter

Hvis man leter etter et reisemål med muligheter for å få en stor opplevelse er Sør-Afrika med sine mange turistseverdigheter en veldig god ide.
Som reisende i Sør-Afrika kan man både velge å gå etter storslåtte naturopplevelser i de storslåtte nasjonalparkene, eller ekte opplevelser hvor man kommer inn på livet av de lokale og merker den helt spesielle avslappede stemningen.
De sørafrikanske turistattraksjonene er alle preget av en stor grad av service, og man kan nesten alltid føle seg trygg ved at man får et skikkelig produkt.

Spesielle opplevelser

Hvis man er i området omkring Cape Town skal man ikke lure seg selv for å dra til Robben Island hvor Nelson Mandela og andre frihetskjempere satt fengselet under apartheid. På øya kan man oppleve de stedene hvor frihetskjemperne satt fengslet og arbeidet i mange mange år, samtidig med at man blir guidet gjennom stedets historie av tidligere innsatter. En annen spesiell ting ved denne turistattraksjonen og mange andre deler av Sør-Afrika, er at man kan oppleve pingviner gå rundt på øya. Dette er fordi den sørlige delen av Sør-Afrika ligger så tett på sydpolen at vannet har en passe temperatur til pingvinene.
Generell er mange turistseverdigheter i Sør-Afrika basert på landets mørke fortid og de problemene som den fremdeles skaper i dag. Overalt hvor man går, er folk svært villige til at snakk om fortiden og man kan fremdeles oppleve mange ting som ikke har endret seg siden da.

Fattigdom som sørafrikansk turistattraksjon

Hvis man vil oppleve et innblikk inn i en vanlig sørafrikaners liv kan det være en god ide å dra på en såkalt “township tour”. På en slik tur Drar man sammen med lokale guider ut til de slumkvartera hvor størstedelen av byenes befolkning har hverdagen sine. Det er viktig at man stiller inn seg på at en slik tur ikke er en helt normal turistattraksjon hvor man kan gjøre som det passer en. Men hvis man følger guidenes råd, og virker åpen overfor de lokale kan det være en opplevelse for liv. Selv om disse områdene er fattige har de fremdeles utrolig mye å gi, og de har for det meste et svært rikt kulturliv og et stort fellesskap, som det på tross av fattigdommen er utrolig inspirerende å få et innblikk i.
Det fantastiske ved turistseverdigheter i Sør-Afrika er at de er så forskjellige. Man kan både oppleve vill luksus på fine hotell og restauranter, samtidig med at man kan besøke folk, og få et innblikk inn i en svært annerledes hverdag. Hvis du vil vite mer kan du prøve å lese noen av våre andre artikler om Afrika-reise. eller sjekke artikkelen vår om fly til Afrika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.