Tur til Berlin

Ta en tur til Berlin og nyt en av Europas mest fortryllende storbyer. Her kan du shoppe på livet løs, se verdensberømte bygninger, og få innsikt i, hvordan byen var innen murens fall, samt oppleve den ombygningen som er forgått siden muren forsvant.
Spennende tur til Berlin
En tur til Berlin er alltid en nytelse, for byen er dynamisk og multikulturell. Hele år rundt kan man oppleve forskjellige karneval, festivaler eller marked i Berlins gater. Forskjellige kunstnere opptrer i gatene, og det er kunstgalleri på hvert hjørne. Berlin er også grobunn for unge designere, og her kan man handle designertøy til billige penger, i de små butikkene vekk fra shoppinggatene. Berlins moderne bygninger er også noe hel særlig. Haus som Kulturen det Welt blir kalt også for den gravide østersen. Her kan man oppleve forskjellige kulturelle begivenheter, blant annet den berømte Jazzfestivalen, som blir avholdt i begynnelsen av november. Philharmonie und Kammermusiksaal er også et syn for seg selv. Huset blir brukt av det berømte orkesteret, Berliner-Filharmonikerne, og bygningen ligner et gyldent sirkustelt, og blir ansett for å være en av Berlins mest interessante moderne bygninger. Potsdamer Platz er likevel det moderne Berlins sentrum. Stedet signaliserer den oppbygningen som er foregått siden murens fall. Potsdamer Platz ble ødelagt under annen verdenskrig, og området sto tomt og ødelagt ved siden av Berlinermuren, inntil den falt. Siden har et omfangsrikt oppbygningsarbeid funnet sted, og dette gamle handelsområdet er igjen blitt Berlins livlige sentrum. Selv om den moderne siden av byen er ytterst interessant, kan det bli anbefalt å bruke en del av turen på å oppleve den historiske siden av Berlin.
Historiske Berlin
Har man lyst til å oppleve Berlin hvordan den var innen murens fall, skal man dra til Kreuzberg- fordelt, for her kan man se det, som fremdeles står tilbake av muren, og dessuten diverse museer, som viser hvordan livet i Berlin var i denne perioden. Særlig kan Haus am Chekpoint Charlie bli anbefalt. Topographie dess Terrors er en utstilling, som dokumenterer nazistenes forbrytelser under annen verdenskrig. Utstillingen er plassert i tidligere torturkjellere, som ligger opp til mur-restene. Det er en trist, men opplysende utstilling, som kan bli anbefalt til voksenene, som reiser uten barn. På en tur til Berlin kan man likevel også oppleve mindre trist historie, for man kan, eksempelvis, besøke Schloss Charlottenburg og spasere i den pene slottshagen, eller betrakte de pene kunstverkene inne i slottet. Det kan også bli anbefalt å bruke minst en dag på turen til å besøke de forskjellige museene i Berlin .

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.