Trimbach – Vingårdsbesøk og smaksnotater

«Domaine Trimbach», kanskje Alsace aller fremste representant i Frankrike ble besøkt i slutten av mai 2016, og jeg fikk servert en interessant historie og smakt på deres prisbelønnede viner. Vineriet deres i Ribeauville er en liten tog og taxi tur unna Strasbourg. Vinmarkene deres ligger i flotte områder rundt i Alsace blant annet har de deres Premium mark i Hunawihr. Trimbach er verdenskjent og etter besøket skjønner jeg hvorfor.

«Sorry, but I will run late», sier jeg litt oppgitt over telefonen her jeg står i Selestat, ca. 20 minutter fra Ribeauville. Jeg ble anbefalt å ta toget hit fra Strasbourg, et lite kvarter togtur unna. Og i god tid hadde jeg nå gjort dette. Dessverre visste jeg ikke at drosjer – de var ikke å oppdrive her! Men Cathy Treider, som senere skulle assistere meg med smakingen, fikk bistått meg og sendt «taxi Josè» fra Ribeauville.