TISVILDE STRAND – naturist

Tisvilde er en av Danmarks mest populære badebyer, i sommermånedene er her riktig mange mennesker, på varme dager kan man verken komme fram eller tilbake i byen. Tisvilde er ikke særlig stor og hovedgaten løper rett ut i den store parkeringsplassen ved stranden. Her skal man komme tidligere for å få en p-plass. Alternativt kan man parkere på hovedgaten, men det er selvfølgelig alle disse bilene som gir trafikkork. Ved p-plassen er stranden deilig sandstrand, her og det er det likevel steiner i vannet, som til gjengjeld er rent og klart. Man kan se de artige gamle badesuse, en tradisjon som startet omkring år 1900 og som i dag er svært populære.

Det første stykket av stranden ved Tisvilde og mot vest er bare for tekstilbader, mange har på bikini, og en del er toppløse. Vil man nakenbade må man gå lengre nedover stranden hvor det også begynner et deilig sanddynelandskap. Det er er ikke noe desidert område for naturister, men man må vurdere situasjonen fra gang til gang. Ved p-plassen er det iskiosk og toaletter. Tisvilde Strand løper ut i området ved Asserbo hvor vi alltid ligger, men innen da kommer man forbi et stort stykke hvor det er mange bøsser.

Også om kvelden er det liv og glade dager i Tisvilde, her er flere gode spisesteder og kafeer, f.eks. Tisvilde Strandhotel, Claus B og Tisvildeleje Caféen. For noen år siden ble det i høysesongen av og til stilt opp ett beachbar, hvor det ble spilt god chilloutmusik à=la Ibiza, om det fremdeles er tilfellet ved jeg ikke, men her var en supergod stemning og en fantastisk solnedgang.

Området har også en svært pen natur, Tisvilde Gjerde er Danmarks femte største skog og her kan man i Troldeskoven se eldgamle skogfuru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.