Thailand og rullestolbrukere

Å reise på ferie som rullestolbruker kan ofte være en utfordring. Ett ferieland som er blitt veldig populært i norge de siste årene er Thailand. Thailand er ikke et land som er utpreget rullestolvennlig, men det finnes alternativer også i Thailand. På de største turistplassene som for eksempel pattaya, phuket, koh samui og hua hin vokser det etterhvert frem flere og flere alternativer for de som sitter i rullestol.

Man kan velge om man ønsker å kjøpe hele pakker, alt inklusive, eller om man bare vil leie seg inn på et hotell som er rullestolvennlig og siden ta ting derfra.
Uansett hva man velger bør man ha i bakhodet at Thailand generelt ikke er særlig rullestolvennlig. Smale fortau, høye kanter og tett trafikk er noen av de tingene som kan gjøre en ferie til smilets land til en utfordring hvis du drar på ferie til Thailand som rullestolbruker.

Man kan finne mye god informasjon rundt omkring på internett, men det finnes ikke så mye informasjon om rullestolbrukere og Thailand. på sider som f.eks.

Farangen og Thaimagasinet kan du ta del i nettsamfunnet selv og fortelle om dine erfaringer som rullestolbruker i Thailand. Det finnes flere nordmenn som er avhengig av rullestol som også bor i Thailand. Disse klarer seg meget godt på egen hånd selv om tilbudene til rullestolbrukere i Thailand ikke er så store.