Ta med familien på aktivitetsferie i Nederland

Nederland kan by på en rekke attraksjoner og begivenheter, og her vil hele familien få en minnerik ferie. Det gjelder også de minste, som vil sette pris på dyreparker som Blijdorp, Gaiapark, Dolfinarium Safaripark og Apenhaul. I tillegg har landet også fornøyelsesparker som Neeltje Jans, Madurodam, Efteling og Duinrell. Nederland har også en utallig rekke av markeder, historiske torv og lekeparker. Det er med andre ord alltid noe å finne på.

Flere spennende museer

Dersom du er på ferie i Nederland, kan du ikke komme unna et museumsbesøk. Her er det interessante museer for både liten og stor. Dere kan legge turen innom ulike historiske museer, men det finnes også utstillinger hos Space Expo og Nijntje Museum som passer utmerket for barn. De mest besøkte museene i landet er:

Dyreparker over hele landet

Nederland har en rekke dyreparker rundt om i landet. I Artis Royal Zoo har de hele 750 ulike arter, og mange typiske afrikanske dyr. Dere kan derfor ta en nærmere kikk på blant annet elefanter, sjimpanser, giraffer og sebraer. Denne dyreparken ligger i nærheten av Amsterdam, med grønne arealer der dere kan nyte en god lunsj og de tilsynelatende endeløse blomsterengene. Den nye fløyen med Micropia, er et høyteknologisk museum med fokus på mikroorganismer.

Europas vakreste dyrepark

Rotterdam har også sin egen dyrepark, og den heter Diergaarde Blijdorp. Dette er en av Europas vakreste dyreparker, og har flere ganger vunnet pris for Benelux-landenes beste dyrepark. Her kan man oppleve alt fra den afrikanske savannen til de utrolige korallrevene fra Australia. Man reiser gjennom alle kontinentene og havene. Oceanium er akvariet hvor man kan dykke med haier, og Tiger Creek taler for seg selv. Barna elsker Biotopia hvor de kan leke i klatretårnet og sitte på halen til en kjempehval. Overnatting og sightseeing i Rotterdam er en selvfølge når man har kommet så langt.

Fornøyelsesparker

Nederland har også et mangfold av fornøyelsesparker og tivolier. Det finnes en rekke temaparker for de aller minste, men også skikkelig fart og spenning for de litt større.

De mest populære parkene i Nederland er:

  • Efteling
  • Walibi Holland
  • Madurodam
  • Drievliet
Bilde FlicrMartin Lewison

På Drievliet like ved Haag finner man aktiviteter tilpasset hele familien. Her kan man underholde barna hele dagen, og selv slappe av i deilige omgivelser uten noe hastverk. Dersom dere vil besøke parken, lønner det seg å sjekke åpningstidene på forhånd, da disse varierer mellom årstidene.

Efteling er nesten et must om man er på ferie i Nederland. Her kan man oppleve berg- og dalbane og eventyr, musikalsk teater og til og med en golfbane. Eventyrskogen tar for seg de aller mest kjente eventyrene, så her vil selv de aller minste kjenne igjen figurene. Dere kan også lete etter skjulte skatter og til og med skjulte byer. De største barna må gå inn i spøkelsesslottene. Dersom dere er der om vinteren, har parken også sin egen Winther Efteling.

Barnevennlige hoteller

Når man er på ferie, er det også viktig å ikke bare finne noe å gjøre. Man trenger også et sted å sove. Det er nok av hoteller som både er rimelige og barnevennlige. Det betyr at de både tilbyr aktiviteter for barn, men også at de er perfekt plassert mellom badestrender og fasilitetene.

WestCord Strandhotel Seeduyn er et slikt hotell. Dette 4-stjerners hotellet ligger kun et steinkast fra stranda. Dersom dere ikke orker gå de få meterne til stranda, har hotellet eget basseng, lekeplass og barneklubb. Lange, aktive feriedager kan kreve sitt. Dersom du trenger å koble av litt om kvelden, kan du ta turen innom BonusFinder Norge. Her finner du de beste bonusene, og deretter kan du hygge deg med en spilleautomat eller et interessant bordspill.

CenterParcs Strandhotel Zandvoort er ideell for familier med småbarn, nært både stranda og badelandet Aqua Mundo. Her finner man både spillehall, bowling, bordtennis og minigolf. Perfekt for mor, far og alle barna.

CenterParcs Strandhotel Zandvoort

Sofitel Legend the Grand Amsterdam er et prisbelønnet hotell med hele 5 stjerner i boken. Det ligger i  hjertet av Amsterdam, og her har man kort vei til alt. De legger vekt på at både små og store skal trives, og derfor kan man kan leie barnevakt for kvelden. Dette er et luksushotell med vakker arkitektur og stilfulle omgivelser.