Svensk advarsel: Sex med dansker smitter på dansketur

På et seminar advarer svenskene mot sex-grensehandel i København. Danskene har “en overflod av swingersklubber og homosaunaer og massasjeklinikker.” Advarselen mot sex-grensehandel gjelder altså ikke handel med sex-hjelpemidler, men prostitusjon.

To svenske organisasjoner gir nå landsmennene sine en advarsel med på reisen til Danmark: Sex med danskene smitter – men ikke på den gode måten. To organisasjoner har lagt fram en rapport som blottlegger noen av de sex-risikoene som spesielt København byr på, og det er ifølge SVT ikke småtteri man risikerer hvis man legger til side dildoen og de erotiske historiene og istedet satser på å kjøpe ekte sex.

“Den danske hovedstaden har en overflod av sexklubber, massasjeklinikker og swingersklubber”, skriver The Local som er Sveriges engelskspråklige nyhetstjeneste, og legger til problemet med “saunaer, som særlig tiltrekker homoseksuelle menn.”

Ikke uten risiko i København

Ikke uten risiko i København

De to organisasjonene som har utarbeidet rapporten på vegne av Malmø og Region Skåne, er sexstudieforbundet RFSU og den svenske organisasjonen for homser og lesbiske, RFSL. De har benyttet seg av et online spørreskjema hvor 457 personer, fortrinnsvis menn, har svart. 56 prosent av de vedkommende har innen det siste året hatt sex med en eller flere personer med bopel i Danmark. Færre personer bruker kun sex-hjelpemidler og risikerer altså ingen smitte.

Og det er ekstra ille fordi danskene i høyere grad enn skåningene har hiv og andre seksuelt overførte sykdommer, og fordi danskene tillater former for se, som svenskene ikke vil ha. Blant annet er det lovlig å kjøpe sex i Danmark, men ikke i Sverige.

Formannen for RFSL i Skåne skriver ifølge SVT i pressemeldingen: “Det er åpenbart at skåninger ser København som en del av nærområdet sitt og at de benytter seg strategisk av forskjellen i tilbud av sex. RFSU sier i den samme pressemeldingen at hva angår “fremmed med HIV-smitte” i Skåne – så er Danmark på toppen av listen.

Nordmenn på sexreise til København bør merke seg disse advarslene. Det er ingen grunn til å tro at svensker smittes lettere enn nordmenn.