Storbyreiser til Berlin

Storbyreiser er en måte å oppleve den kulturelle og kunstneriske siden av landene på. Arkitektur, museer, severdigheter og kulturelle tilbud er ofte rikt representert i storbyer.
Det ligger i Berlin:
Alexanderplatz, Berliner Dom, Brandenburger Tor, Egyptiske museum, Ged?chtniskirche, Rigsdagen, Siegess?ule
Berlin
Berlin har omkring 3,4 millioner innbyggere, og er både hovedstad i Tyskland og selvstendig forbundsland. Berlin ble atter regjeringsby i 1999. Berlin har fleste purker og parker, ting man vernet om mens byen var delt. Berlin var allerede orkanens øye i 20 avantgardekultur. Arkitektur, kunst og musikk var også kjennetegnet for Berlin, selv mens byen var delt av Berlin Muren fra 1961 til 1989. Etter murens fall i 1989 har Berlin opplevd et ny boom både det angår bygg, men også på den kunstneriske og kulturelle siden. Og Berlin er igjen det stedet det skjer i Nord-Europa.
Berlin etter den kalde krigen
Skrevet av Admin D. 26-10-2007
Etter krigen ble Beerlin delt opp i fire sektorer, en britisk, fransk, amerikansk og sovjetisk sektor. Det var meningen at Berlin skulle bli regjert gjennom samarbeid. Det ble likevel senere til ett øst og vest deling av storbyen Berlin. I dag kan man fremdeles oppleve og se forskjellen mellom de to sidene.
Den østlige delen av byen, Øst-Berlin, ble hovedstad i det i 1949 opprettet DDR, mens Vestberlin ble et utstillingsvindu for demokrati og fri markedsøkonomi. Berlin ble derfor sentret i den kalde krigen. I Berrlin ble byen vitalt sentrum i den kalde krigen og her er utspillet en rekke historiske begivenheter.
Berlin var det eneste stedet hvor østtyskere uten problemer kunne komme til Vest-Tyskland. Muren i Berlin ble satt opp i 1961, og hermed ble ble Berlin delt i to. Familier og venner ble med et atskilte. Muren, som kom til å symbolisere jernteppet og delingen av Europa. Det holdt helt inntil 1989, altså mindre enn 20 år siden. Reisen din i Europa starter i Berlin.
Reise til Berlin – en by i verdenshistorien
Skrevet av Admin D. 06-10-2007
Berlin er en av de byene du aldri kommer til å glemme. Den har sin fast plassering i verdenshistorien. Først under 2. verdenskrig, og deretter under Kommunismen. Muren, Hitler skjulested og fleste andre viktige ting vil du støte på under reisen din i Berlin.
Reisen til Berlin byr på fleste muligheter og opplevelser. Det er likegyldig hvilken aldergruppen du er i det vil alltid være noe for deg i Berlin. Søker du kunst, shopping, historie, filmer, kultur, gøy og bråk. Uansett hva du kan søke i en storby, kan du finne det i Berlin. Dessuten er en reise til Berlin svært billig.
Transport
Det er riktig fleste muligheter for å komme til byen. Først og fremst kan din reise til Berlin starte med en lang kjøretur. Byen ligger ikke lengre vekk enn en halvdøgnskøretur på Tysklands fartsfrie motorveier. Er du heldig kan du finne en billig flybillett til Berlin ved ett av de fleste lavprisselskapene.
En reise til Berlin
Skrevet av Admin D. 07-10-2007
En reise til Berlin kan være den perfekte romantiske turen eller en opplevelse for hele familien. Berlin er en by med både en historie og en nåtid og på en reise til Berlin vil du kunne merke fortiden og historien for byen blandet med et nytt kulturliv, natteliv og mye annet. Samtidig kan du bo svært billig i Berlin.
Det er fleste muligheter for få en fantastisk opplevelse på en reise til Berlin. Uansett om det er en familietur med barn, en hygge tur med venninnene eller en hel annen reise du planlegger vil Berlin være den perfekte rammen. Hos Krone reiser finner du en billig reise til Berlin med eksempelvis både flyer og overnatting.
Reise til Berlin
Finn det perfekte hotellet som nettopp passer til behovet din. Budsjett, backpacker, luksus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.