Storbyer i Sør-Amerika du bare må besøke

Det blir stadig enklere og billigere å reise til Sør-Amerika for oss nordmenn. Det er noe vi alle burde prise oss lykkelige over. Her er det jo snakk om å få et av verdens mest spennende kontinenter innen enklere rekkevidde.

Antall fristende reisemål som befinner seg i Sør-Amerika er nesten overveldende. Naturprakten er uslåelig, med alt fra verdens nest høyeste fjellkjede og verdens lengste elv, til den høyeste fossen og bredeste fossefallet. Kultur finner du overalt. Hva med tango i Argentina? Samba og karneval i Rio de Janeiro? Godbiter fra det colombianske kjøkkenet?

I denne artikkelen skal vi begrense oss til bylivet. Til de mange store og sydende søramerikanske metropolene. De byr alle på meget spennende og stimulerende opplevelser. Her er det mye å kose seg med for alle som kommer på besøk, uansett hvilke interesser de har.

Maracana i Rio

Kultur og opplevelser

Først på mange reisendes ønskeliste finner man Rio de Janeiro. Vi har allerede nevnt byens legendariske karneval, men også ellers i året er det mange grunner til å avlegge Brasils nest største by et besøk. Rio har flere nydelige sandstrender i sentrumsnære omgivelser. Selvsagt er fjellet Sukkertoppen og den berømte kristusstatuen uunnværlig bildemotiv. Man skal heller ikke glemme at den legendariske fotballbanen Maracana ligger i byen.

Buenos Aires er hovedstaden i Argentina. Den er full av kultur. Tango er ensbetydende med romantikk og søramerikansk stemning. I Buenos Aires finner du en rekke teatre og barer hvor man kan lytte til tangomusikk, se på tangoforestillinger og sannelig få opplæring i tango også. Ikke glem at du etterpå kan spise verdens beste storfekjøtt på en av byens utallige biffrestauranter. Heller ikke her i gården mangler det på fristende fotballopplevelser. Lokaloppgjøret mellom River Plate og Boca Juniors anses av mange som verdens mest forrykende.

Dersom du først er i Buenos Aires, er det like greit å ta turen over til Montevideo. Uruguays hovedstad ligger kun en kort fergetur fra sin Argentinske motpart. Montevideo er mindre, men full av intim sjarm. Et avslappende alternativ etter noen intense feriedager i Buenos Aires. Sentrumsnære strender er et trekkplaster.

Tango på gata i Buenos Aires

Utsikt og naturomgivelser

En stor del av Bolivia ligger høyt oppe i Andesfjellene. Det gjelder også landets største by, La Paz. Mesteparten av bebyggelsen ligger nede i et juv, omkranset på alle sider av nydelige fjelltopper. Sentrum er på 3600 meter over havet, mens mange av forstedene ligger på rundt 4000 meters høyde. Utsikten mot fjellene i alle kanter og fra alle vinkler er aldeles overveldende. Bare husk at lufta har lavt oksygeninnhold grunnet høyden, så man bør legge aktivitetsnivå deretter.

Cartagena er ikke Colombias største by, men mange mener den er den vakreste. Byen er kjent som kystens perle, og ligger flott til ved det karibiske hav. Mye av bebyggelsen stammer fra kolonitiden, og har beholdt mye av gammel sjarm. Det finnes strender i nærheten, og det er populært å reise ut til omkringliggende øyer med urørte, hvite strender. Husk at Cartagena er en av de beste plassene i verden å spise hummer.

Cartagena i Colombia