Stadig flere hotellgjester etterspør elbil-lader

Mange nordmenn skal i feriere i eget land og bruke bil som transportmiddel. Både forsikringsselskap og hoteller er forberedt på en annerledes sommer. Flere hoteller kontaktes nå i økende grad av nordmenn som planlegger elbil-ferie.

Flere ønsker å unngå fly og kollektivtransport på årets sommerferie og vil velge bilen som transportmiddel. Over 260 000 personbiler i Norge er en elbil, noe som utgjør nesten 10 prosent av alle personbiler. 20 prosent av disse igjen er en Tesla.

– Flere skal i sommer ut på langtur med elbil for første gang. Vi anbefaler å lade opp hjemme før avreise, og bruke Supercharging når du skal reise på lengre turer som krever lading underveis. Ladenettverket vårt dekker allerede det meste av landet, og snart kommer den siste regionen på plass med Supercharger-stasjoner i Finnmark. Det finnes over 60 Tesla Supercharging-stasjoner i Norge, og stadig flere destinasjoner tilbyr Tesla Destination Charging, sier Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge.

POPULÆR LADER: Røros Hotell og andre steder med Tesla Destination Charging opplever at mange spør om muligheten for lading ved reservasjon. Foto: Røros Hotell


Hotellgjester spør etter elbil-lader

Nesten 150 reisemålsdestinasjoner har lagt til rette for Tesla-lading for sine gjester. Over 120 av disse stedene er hoteller eller andre overnattingssteder, og flere hoteller melder om økt etterspørsel etter elbil-lading.

– Lademulighetene vår er populær og mange spør etter det ved reservasjonsier resepsjonssjef Susann Grindstad på Røros Hotell, som sier Røros kan by på et mangfold av opplevelser.
– Verdensarvstedet Røros, med den gamle trehusbebyggelsen, er verdt et besøk. I tillegg kan Røros by på flotte naturopplevelser, sier Grindstad.


Forventer andre typer uhell

Når nordmenn i år drar på biltur i Norge i stedet for flytur til Sør-Europa, forventer Codan Forsikring andre typer henvendelser i løpet av sommeren.

– Om sommeren får vi vanligvis mange meldinger om forsinket eller savnet bagasje etter flytur. I år forventer vi økning i trafikkuhell og skader relatert til bil og bilferie. Når du drar på bilferie er det viktig at du i tillegg til reiseforsikring passer på at du har bilforsikring som gir deg leiebil ved motorstopp eller trafikkuhell. Da unngår du at ferieturen går i vasken hvis du skulle være uheldig å få bilproblemer, sier kommunikasjonssjef Georg Richvoldsen.


Lademulighet også på øyer

Hotell Frøya på Frøya på Trøndelagskysten opplever også økt etterspørsel etter elbil-lading.

– Stadig flere kjører elbil hit og spør om lading ved reservasjon, sier Lena Fillingsnes, Food and beverage manager på Hotell Frøya, som beskriver Frøya som et kystparadis mange ikke kjenner til. – Frøya ligget «midt i matfatet» og kan i tillegg til god mat og drikke by på flotte naturopplevelser. Kamskjellene våre er kjent i hele verden, og toppkokker som Gordon Ramsey bruker kamskjell herfra, sier Fillingsnes.


Utvalgte hoteller som tilbyr Tesla Destination Charging:

  • Røros Hotell, Røros i Trøndelag
  • Frøya Hotell, Frøya i Trøndelag
  • Arctic Panorama Logde, Lyngen i Troms
  • Grand Hotell Egersund, Egersund i Rogaland
  • Hotell Union Geiranger, Geiranger i Møre og Romsdal
  • Dovregubbens Hall, Dombås i Innlandet
  • Besseggen Fjellpark, Vågå i Innlandet
  • Lindesnes Havhotell, Lindesnes i Agder
  • Myrkdalen Hotel, Voss i Vestland