Sparetips for å få råd til drømmereisen

Drømmer du om soldager på lange hvite strender, eller shopping i en travel storby? Uansett hva du drømmer om, så er det ikke gratis å reise. Ofte kommer det også litt ekstra utgifter i forbindelse med en reise, da man noen ganger skal kose deg litt ekstra og virkelig går inn i feriemodus. Her kommer noen tips til helt enkle ting du kan gjøre i hverdagen, som tiltak for å spare til drømmereisen din. Lykke til!

Sett opp et budsjett og få oversikten

Til å starte med vil det alltid være en god ide å sette opp et privatbudsjett over økonomien din. Dette skaper oversikt over inntektene og utgiftene dine, så du vet hva du har å rutte med. Dermed danner du deg et bilde av hvor mye du kan sette av hver måned til reisen din.

I tillegg burde du sette opp et budsjett for selve reisen, så vet du hvor mye du trenger for å realisere drømmereisen din. Husk å inkluderer mat og transport her, da dette også er utgifter ved en reise.

Spør etter rabatter i butikker

Mange steder tilbys det rabatter ut i fra medlemskap i f.eks OBOS og lignende, eller bare rabatt ut i fra alderen din. Det er ikke alltid så tydelig hvem som tilbyr rabatter, så husk å spørre når du skal kjøpe noe, så kan det være du sparer flere lapper. Selv om det kanskje for noen vil oppleves litt ubehagelig er det vel verdt hvis du kan spare penger når man sparer til en reise?

Kjøp vintage

Det verdt å ta en titt i vintage butikker eller på nettsider som selger brukt, istedenfor å bare kjøpe dyrt og nytt. Ofte kan man finne unike skjulte skatter til en billig penge her. Ikke nok med at det også er veldig inn med vintage i dagens motebilde, så er det en kjempebonus at det er billigere og i tillegg skåner miljøet.

Ha gode matvaner

Mat er dyrt i Norge, men noe likevel alle trenger. Derfor kan det være lurt å få inn noen gode vaner, som gjør at du bruker mindre penger på mat. Dette betyr ikke nødvendigvis at det skal gå utover kvalitet eller mengde. Lag en matplan som passer ditt budsjett og hold deg til denne ved å ta med handleliste i butikken. Og før du går i butikken, kan det være smart å undersøke tilbudsaviser etter tilbud. Finner du noe som er på tilbud, så kan det lønne seg å kjøpe mer av det og så fryse det ned så du kan bruke det i fremtidige matplaner.  Men pass på å ikke la deg lure av tilbudene, og ikke kjøp mer enn du trenger.

Om pengene likevel ikke strekker til

Ved å benytte seg av sammenligningstjenesten til Matchbanker kan du finne forskjellige lån på markedet, og sammenligne dem. Der kan du f.eks sammenligne forbrukslån og finne et med en tilfredsstillende lav rente, så du får det lånet som passer deg best. Legg dog merke til at det er noen betingelser som skal være oppfylt for at du kan få innvilget ditt lån, som at du skal være fylt 18 år.