Spa blandt dryppsten

Grotta Giusti Terme Hotel er et skjønt og svært spesielt spasted, som ligger bare ca. 40 KM fra Firenze. En stor dryppsteinshule har gjort dette spastedet kjent. Grotten ble oppdaget for ca. 150 år siden, og rask ryktes det at den varme dampen fra grotten hadde en udrensende virkning på kroppen, og hotellet ble bygget. Grotta Giusti Terme Hotel tilbyr stort sett alt det kroppen kan begjære av behandlinger, bl.a. sjokolademassasje. Dessuten er kjøkkenet kjent i området

Like ned i Helvete

Uansett hva man velger, skal man gå ned i grotten, som er splittet i tre soner: Paradiso, Purgatorio og Inferno – paradis, skjærsild og helvete, hvor det konstant er 34° varmt og nesten 100 prosent luftfuktighet. Men tross navnet føler man seg renset etter en halv times tid i helvete.
Etter en tur i grotten kan man ta inn kalde drikker eller lunsj i Bioaquam-kafeen i spasenteret med utsikt til det store spa-bassenget. Middagen står kjøkkensjefen Giuseppe Argentino for i hotellets gourmetrestaurant “La Veranda”.

SPA

SPA er en forkortelse for Sanus Per Aquam – helse gjennom vann. Allerede i Romerriget fant man ut av at term-avl-vann, dvs. mineralholdig vann varmet av opp underjordiske kilder, hadde helbrede virkning, og romerne innrettet derfor spasteder der, hvor de fant de underjordiske kildene, som er varme pga. tidligere vulkansk aktivitet.
Tidligere tok velhavende dansker på kuropphold en gang om året sør for grensen. Disse kuropphold er de siste årene er blitt erstattet av bl.a. spakonseptet, som er mer en ‘skjem bort deg selv’ – opplevelse fremfor bare å være helbrede og forebyggende.
I Danmark er det etter hvert også mange steder, hvor man kan kan skjemme bort seg selv med spa og wellnes, men mange velger å kombinere ferie og velvære.

Leave a Reply

Your email address will not be published.