Slik pakker du best kofferten

1. Lage liste! Uansett hvor trivielt det høres ut så minimerer en liste sjansen for å glemme noe. Skriv opp, kryss av, så er du nærmere en vellykket tur.

2. Samle dine toalettsaker i en egen veske, ikke la de flyte rundt i kofferten. På den måten har du alt du trenger samlet på ett sted, og slipper å springe mellom badet og kofferten.

3. Pakk klær som kan mikses, da kan du pakke færre klesplagg. Du trenger ikke pakke en ny kjole eller bukse for hver dag, tenk heller på hvordan du kan gjøre små endringer på antrekket og bruke samme basisplagg flere ganger.

4. Det er store sjanser for at du kommer til å gå en hel masse når du er ute på reise, derfor er det alltid lurt å pakke gode spasersko. Vil du pakke minst mulig, finn et par sko som både er fine og gode å gå i.

5. Ikke pakk mer enn at du får plass til alt i èn koffert, to kofferten bør ikke være nødvending. Er det vanskelig å få plass til alt i kofferten, ta heller med en litt større veske.

6. Ta elektroniske kopier av viktige reisedokumenter som pass, billetter, forsikringer, kredittkort og hotellinformasjon – og mail dem til en E-postkonto du kan ha tilgang til over hele verden. Da vil du stå godt rustet om disse viktige dokumentene skulle bli borte på reisen.

7. Pakk i vakumposer for å få mest mulig plass.

8. Dersom du reiser ofte, ha et sett med essensielle toalett-saker og andre nødvendigheter pakket og klart til neste reise.