Slik fikser du den perfekte parferien

Det er få ting som er så avslappende som en parferie hvor man kan ligge på stranda dagen lang, kose seg med lange middager med god vin eller bare slappe av på hotellområdet, og en slik reise kan dessuten være en fin mulighet for å fokusere på hverandre uten alt maset og stresset man har hengende over seg her hjemme i Norge.

Et godt tips for når man skal dra på parferie er å booke seg inn på et hotell med 18-, eller 20-årsgrense. Da slipper man alt bråket med barn og unge som leker i bassengene, og hele stemningen på hotellet er mye mer avslappet. Disse typene hoteller er veldig populære for parferier, og kan garantert by på en romantisk opplevelse. Ofte har slike hoteller gode restauranter på området, egne spaavdelinger og tilbud om trening under oppholdet. Når man spiser middag på et slikt hotell med aldersgrense kan man regne med bedre mat-, og vintilbud enn på det gjennomsnittlige sydenhotellet, og det er derfor et veldig godt utgangspunkt for en parferie. Hvis man vil være litt lat under oppholdet finnes det flere slike hoteller med tilbud om All Inclusive, så kan man spise en sen, romantisk middag hver kveld før man drar tilbake til hotellrommet for kvelden.

parferieNår man skal på en parferie er det viktig å bli enige om å legge alle krangler og problemer hjemme, og heller fokusere på å kose seg, lade opp batteriene og sette pris på hverandre. Ta det rolig, og unngå å stresse med å gjøre det meste ut av ferien, så får alle en bedre opplevelse. Samtidig kan man booke seg inn for spabehandlinger, spise gode middager med vin til maten og sove lenge før man tar morgenbadet på stranda.

Det er ikke nødvendig å reise til andre siden av verden for å få en fin parferie
De aller fleste forbinder en parferie med et to ukers opphold på Maldivene eller Seychellene, men man kan fint få en fin parferie uten å måtte forlate Europa. Når man skal velge en destinasjon for en parferie så gjelder det å være litt kritisk og bruke litt tid på å finne det perfekte området, slik at man slipper å havne på et hotell som ligger i samme bygg som et utested eller en folksom bar.

madeiraEn god plass for å reise på en parferie er den portugisiske atlanterhavsøya Madeira. Denne øya er kjent for sin vakre natur og jevne temperatur, og få utesteder og mye ro har gjort dette til en fin plass for en parferie. Her kan man gå lange turer i vakker natur, slappe av ved de fine bassengene på hotellene eller spasere rundt i de gamle byene. Det er mye mindre mas her enn på for eksempel Gran Canaria, og stemningen er veldig mye roligere.

Det er også mange andre destinasjoner som passer veldig godt for par, og så lenge man holder seg unna de største turistområdene med mest mas pleier det å gå seg til. I Middelhavet og på Kanariøyene finner man mange mindre byer hvor man også slipper unna alt bråket fra barer, utesteder og slitsomme selgere, så kan man fokusere på seg selv istedenfor.