Skjulte skatter i Bulgaria

Bulgaria er et land nordmenn har et relativt snevert forhold til, selv om mange i de senere årene har feriert i landet som sommerturister. Vi kjenner alle til Sunny Beach, leva, billig rakia sprit og tvilsomme gatebusiness.

Men Bulgaria er faktisk et land med mye mer enn hva harry-turister fra Norge kommer for å oppleve. Selv om steder som Nessebar, Balchik og Albena flittig er besøkt, kan norske turister oppleve andre steder også.

Landet bugner nemlig av skjulte skatter og idylliske steder som helt klart bør oppleves. Om man vil ha en minnerik opplevelse som ikke bare drukner i tilslørte glimt fra gårsdagens ville strand-party.

Litt om landet

Bulgaria grenser til Serbia i vest, Hellas i sør og Romania i nord, men det er ved Svartehavet i øst feriestedene ligger. Det er også denne fantastiske kystlinjen som utgjør landets turistområder, med turister fra nabolandene, men også fra Skandinavia og England.

Et mye bedre alternativ til middelmådige badestrender er det idylliske feriestedet Golden Sands. Med direktefly til Varna, som er nærmeste by, har alle ferierende kort vei til idyllen. Her finner man historiske slott fra en svunnet storhet.

For mange er det en bonus at stedet også har hoteller, shopping, restauranter, kasino og utesteder. Omringet av eldgammel skog, ligger strendene kritthvite mot det varme havet.

Ved Golden Sands kan man slappe av på stranden, bedrive sport eller dra på ekskursjoner. Liker man derimot jakt, er området lenger inn i landet ypperlig for jakt på ulv og villsvin.

Sofia er landets hovedstad og dette er en ærverdig gammel by, med mye å oppleve. Her kan man oppleve basilikaer fra Antikken som St. Nicholas kirken, festninger fra det osmanske riket og nasjonalopera og museum. Dessuten har Sofia en rekke flotte parker.

Utrolig billig

Best av alt er at prisene er som skapt for norske turister. Priser på opphold, mat og utflukter er noe som virker som en spøk. Hotellpriser fra 190 kroner, tre-retters middager til hundrelappen, øl til en 10-er også videre. I Bulgaria vil man garantert ikke blakke seg.

Dessuten kan man fly nesten direkte til herligheten på under tre timer. Både Burgas og Varna tar i mot gjester på Norwegian fly og Sofia har sin egen flyplass med internasjonale flygninger.

Andre opplevelser

Mange spør seg hvor de skal reise neste år, og en av stedene kan være Sozopol ved Burgas. Denne halvøya har behagelige nesten 30 grader i sommermånedene og er en liten landsby med idylliske omgivelser. Byens gater preges av ro og vennlighet fra en åpenhjertig befolkning.

Vil man ha litt annerledes opplevelser kan man også besøke fossene i Hotnitsa, broene i Lovech eller borgene i Belogradchik. Dessuten har landet noen utrolige steinformasjoner ved byen Kardzhali ved grensen til Hellas.

Bulgaria har mye spennende å by på utenom de vanlige turistmålene. Her blir det ofte overfylt, og dersom man heller vil oppleve vakker natur, har norske turister mange muligheter i Bulgaria.