Skivær

Det er svært viktig av du kommer på skiferie til et sted med perfekt skivær. Det er gode muligheter for å undersøke dette innen. Det kan også være forskjellige meninger om når skiværet er godt.

Står du og skal til Norge, Sverige, Østerrike, Italia eller et annet land på skiferie? Så er det viktig at du vet hvordan skiværet er, på nettopp det tidspunktet du skal være det.

Hvis du for eksempel skal til Italia, er det gode muligheter for å se hvordan sin skivær er. Du kan f.eks. se på DRs eller TV2 tekst-tv. Her er beskrevet hvor mye snø det er falt på de forskjellige reisestedene, og ofte står det også en form for karakter for hvor gode snøforholdende er. Denne service kan du finne til alle kjente skiland, men likevel hovedsakelig i vinterhalvåret.

Du har også mulighet for å finne de samme opplysningene på internett. Her er ofte også mulighet for å få enda mer informasjon om de forskjellige stedene. Dette kan likevel ta noen lengre tid, fordi det skal bli søkt, for å finne gode opplysninger. Men en god leting, hvis du f.eks. skal til Norge, kunne være: “skivær Norge”.

Det er mange meninger om hva godt skivær er. Langt de fleste synes det er best, hvis det ligger snø i rikelige mengder, uten at det faller for svært i den perioden de er det. På den måten kan de nyte snøen i strålende solskinn. Uansett hvor du vil hen på skiferie, så søk etter god informasjon først, da det kan gi deg en enda bedre og billigere skiferie.

Skiværet
I Sverige er skiværet perfekt hvis man har snø i blodet og er fartsglad. Er du til litt fest i tillegg, er afterski helt klar et pluss, etter en kald dag. Men Sverige har også andre ting å by på som f.eks. kunst og historie.

Skal du til Sverige er det viktig at skiværet er godt, da langt de fleste kommer til Sverige for å stå på ski. Landet er også kjent for sine fantastiske skibakker, og de gode skihotellene som har mye å by på. Skistedene er moderne og har ofte fasiliteter som f.eks. badeland og gode afterski muligheter. Skibakkene er normalt også førsteklasses, og det er noe for enhver uansett om du er øvd eller nybegynner.

Sverige har også en enorme forlystelsespark, som heter Liseberg. Dette er en av Sveriges mest populære turist severdigheter, også tidligere kalt verdens beste forlystelsespark. Hodeforlystelsen i parken er en enorme rutsjebane, som du ikke skal prøve hvis du har sarte nerver.

Som du nok vet er det fjell i Sverige, og en fjellvandring vil jo aldri være av veien. Det gir både frisk luft og mosjon. En av de mest attraktive severdighetene i dette nordlige Sverige, er uten tvil vandring i de mange skogene, sletter og fjell.

Så hvis du står og overveier Sverige, så er det nok å ta fatt på. Sjekk hvordan skiværet ser ut på ttv eller nettet, hvis du er til den slags, og kom av sted mot landet på den andre siden av Øresund.

Leave a Reply

Your email address will not be published.