Skireiser til Østerrike

Skireiser til Østerrike har gjennom mange år vært en av danskenes foretrukkene vinterferie aktiviteter, og det er med god grunn! Østerrike byr på alt fra hyggelige byer til toppklasse skirenn og aktiviteter for hele familien.

Markedet for skireiser til Østerrike er etter hvert blitt svært uoverskuelig, og det gjelder om å være målrettet i letingen sin. Hva kan skireisen koste, hvordan vil jeg bo, hvordan vil jeg bli transportert og hvordan er min og mine medreisendes nivå er spørsmål, som kan hjelpe med å begrense mulighetene og gjøre det lettere å overskue markedet!

Skireiser til Østerrike er som oftest ikke de billigste, men man får likevel mye for pengene sine! Mulighet for kvalifisert skiundervisning på dansk er viktig for begynnere, men også mulighetene for å møte andre dansker gjør Skireiser til Østerrike ekstra ettertraktet for mange.

Transporten er noe av det første, man bør ta stilling til. Som oftest foregår den til Østerrike med buss eller tog, men man kan også velge å kjøre selv, eller til og med fly ned der. Det er et utall av danske reisebyrå, hvor man kan kjøpe en bussbillett til Østerrike, uten å kjøpe hele reisen. Alternativt kjører det også en rekke spesialtog i vintermånedene fra Danmark til Østerrike.
På skireiser i Østerrike foregår innkvarteringen som oftest i små hyggelige pensjonat med halv- eller helpensjon. En annen mulighet kunne være en hytte som vi kjenner dem fra Norge og Sverige, eller som et litt billigere alternativ en leilighet.

Et heiskort til 6-7 dager koster som oftest fra 1200 dkr. og opp. Men også her kan det betale seg å se seg litt omkring. Kan man unnvære den heftige after-skia og flere hundre kilometer pist på de store reisemålene, kan man ofte få en litt billigere reise til ett av de mindre kjente reisemålene som for eksempel S?lden eller Flachau. Mange av de mindre reisemålene er fullt på høyde med Bad Gastein, St. Anton Ischgl mf. bare knapp så kjente. I leting etter den “perfekte reisemålet” på ski i Østerrike kan De passende starte her.
For mange begynnere gjelder det også at de litt mindre kjente reisemålene er perfekte til å lære på. Færre skiløpere på pistene betyr at man oftest ikke er så redd for å komme i en uheldig situasjon.

Tilbake er bare å ønske veldig god skiferie i Østerrike, hvor de perfekte rammene for såvel begynneren som eksperten er til stede!

Leave a Reply

Your email address will not be published.