Skireise – er du glad i skireiser?

Skireise
Når man skal velge skireise, er det mange ting man skal ta i betraktning. Forhold som pris, avstand, deltakere og ambisjonsnivå er viktige å tenke over før man bestiller skireisen sin!

Markedet for skireiser er gjennom de siste årene eksplodert, og det er et hav av muligheter å velge mellom, når man skal finne sin skireise. Tidligere var det ikke så vanskelig: Hvis man skulle av sted som barnefamilie eller langrennsløper falt valget på Norge eller Sverige, og hvis man var med på moten gikk turen til Østerrike, Frankrike eller Italia.

Gjennom de siste årene er det dukket mange nye spennende reisemål opp. Land som Slovenia, Bulgaria, Tsjekkia og USA var for bare få år siden ikke kjent av danskene som reisemål for den årlige skireisen – slik er det ikke lengre. Ikke nok med at en skireise til for eksempel Tsjekkia ofte er langt billigere enn en tilsvarende til Alpene, så er skiforholdene også kommet opp på nivå med de mer tradisjonelle reisemålene.

Første gang på skireise

Når man står foran å skulle finne sin første skireise kan “helg ski” i Skandinavia bli anbefalt. Man tar typisk fergen til Norge eller Sverige torsdag, og vender tilbake søndag. På denne måten får man 2 1/2 dag på ski til en overkommelig pris, og man får mulighet for å “smake” på skisporten uten å bruke altfor lang tid i tilfelle, av man ikke blir bitt av sporten.

For begynnere er Norge og Sverige i det hele tatt ideelle. Avstanden og reisetiden til Danmark er kort, prisen er overkommelig og forholdene for begynnere er ideelle. Ett av de beste skisportsstedene i Skandinavia er Åre. En skiferie i Åre kan by på alt det man kan ønske seg, uansett alder og nivå. Man kan lese mer om skiferie i Åre her.

Skiferie for de mer erfarne

Når man har fått de første spede opplevelsene på ski, kan man begynne å se seg om etter mer spennende reisemål. De kjente stedene i Østerrike, Frankrike og Italia kjenner de fleste. Felles for disse er svært gode skiforhold, et høyt servicenivå og som regel også en relativ høy pris. Gode skiforhold, knapp så høy service og mye billigere priser finner man i Øst-Europa. Slike skireiser kan man lese mer om her.

Uansett hvilket land man velger som reisemål for skireisen sin er man sikret en masse veldig gode opplevelser på pistene og i de hyggelige byene!

Skireiser
Mange kjenner det – skiferie lokker men økonomien tillater det ikke. Men trenger skireiser nå også være så dyre? Nei det gjør de ikke! En av løsningene ligger i reiser til Tsjekkia og Slovenia!

I takt med skireiser er blitt mer og mer populære, er prisene på skireiser også steget overalt i Europa, på de tradisjonelle skireisemålene. En uke på ski i Italia, Frankrike eller Østerrike kommer rask opp i mer enn det mange familier kan og vil betale. Skileie, heiskort, hotell og forpleining – det løper opp!

Når man undersøker markedet for skireiser gjelder det om å tenke kreativt. Hvorfor skal turen gå til de franske alpene, eller Italia? Hvorfor ikke se nærere på skireiser i land som Tsjekkia eller Slovenia? Utover glimrende skirenn byr disse landene også på spennende kultur, og storslåtte omgivelser.

Ski industrien i Tsjekkia er de siste årene boome, og reisemålene er kommet på høyde med hva man er vant til i for eksempel Alpene. Og det til og med uten at prisene er steget vesentlig! En god middag på en restaurant i snøen kan typisk bli fått til omkring 50 kroner og ett godt tsjekkisk fatøl kan bli kjøpt for ca. 15 kroner. Transporten til Tsjekkia foregår typisk med fly – lett og bekvem. 1 1/2 time senere lander man og kan frisk og uthvilt konsentrere seg om skirennet. Snøsikkerheten i de tsjekkiske alpene er til og med svært høy i hodesesongen januar-mars.

En annen opplagt mulighet kunne være å vende blikket mot Slovenia. Bare få knytter Slovenia med skireiser på tross av fremragende muligheter. Den største reisemålet i Slovenia er Kranjska Gora, hvor det også hvert år blir avholdt world cuper skirenn. Prisnivået ligger på linje eller litt lavere med Tsjekkia, og også her er det rik mulighet for utfordringer til alle! Sesongen går fra desember i april, og snøsikkerheten er ganske stor. Som til Tsjekkia foregår transporten som oftest med fly, men på tross av det, er skireiser til Slovenia oftest ganske billige. Billige fly kan man bl.a. finne her!

Utover Slovenia og Tsjekkia er det flere andre land man kan ta i betraktning. Land som Bulgaria, Slovakia og Polen byr også på fremragende skirenn – særlig Bulgaria som de siste årene virkelig har markert seg som skireisemål. Alt i alt er det mange andre – og billigere – muligheter for skireiser, enn de tradisjonelle reisemålene i Vest-Europa. Hvis man er til en skireise i de mer trditionelle land, kan man finne finne inspirasjon her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.