Skiferie i Italia

En skiferie i Italia byr på alt det en skiløper kan ønske seg. Hyggelig atmosfære, fantastisk skirenn og store kulinariske opplevelser! Livigno og Canazei er bare et par av de områdene man kan la seg friste av i Italia!

De mest kjente reisemålene for en skiferie i Italia er nok Canazei og Livigno – og det er ikke uten grunn!
Livigno er ikke overveldende stort, men likevel stort nok til at man gjennom en hel skiferie hver dag kan finne nye pister. Livigno er gjennom de siste årene blitt mange danskers favorittreisemål. Som om det ikke er nok med lekkert skirenn og veldig gode fasiliteter, så byr Livigno også på kulinariske opplevelser i det sjarmerende lombardiske kjøkkenet. At området så videre er tollfritt, er jo bare enda en bonus!
En skiferie i Livigno henvender seg mest til begynnere og lettere øvde. Pistene er brede nok til at man kan kjøre stille og rolig i sitt eget tempo uten å bekymre seg om folk som kommer bankende ned av pistene. Selv om området primært henvender seg til begynnere og lettere øvede, kan selv de aller besde likevel også få en artig skiferie her!

En annen opplagt mulighet for skiferie i Italia er Canazei.

Canazai er en del av området “Superski Dolomiti” som alt i alt byr på massiv 1180km pister, og slik er ett av verdens aller størsde skiområder. Pistene er brede og velpreparert, og som i Livigno kan man skjemme bort seg selv med utsøkte spesialiteter fra det lombardiske kjøkkenet etter en hard dag på ski. Canazei mangler litt av den hyggelige atmosfæren man kan finne i Livigno, men til gjengjeld byr Canazei på noe av det beste after-ski man kan finne på en skiferie i Italia!
I Canazei byr skiferien på alt fra funpark til snowboardene over fantastiske begynnerpister, til et par svarte pister som kan få selv den mest rutinerte til å ryste i knærne! Kort sagt – utfordringer for alle aldrer og temperament!

En skiferie i Italia kan selvfølgelig også gå mange andre steder hen enn nettopp Livigno og Canazei. Alagna, Sestri?re og Val Gardena er bare et par av de utallige mulighetene Italia byr på. Val Gardena utmerker seg for øvrig særlig ved å by på fremragende offpister!

Såfremt man ønsker en skiferie til et annet sted enn nettopp Italia kan man passende starte skireisen sin leting her. God tur til Italia eller hvor man velger å la skiferien sin gå hen. Det er masser av muligheter og fantastiske opplevelser som bare ligger og venter. God tur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.