Skal du kjøpe drømmereisen til et Formel 1-løp? Slik bør du finansiere reisen og oppholdet mens du er der

Flere reiseselskap har åpnet salget av Formel 1-pakker til flere av løpene i 2023-sesongen. De siste årene har Formel 1 blitt en veldig populær sport, også blant nordmenn, som nå reiser oftere og oftere til løpene rundt omkring i verden.

Ving tilbyr blant annet en pakke som inkluderer både hotellovernattinger, frokost, flybilletter og ikke minst Formel 1-billetter. Her kan du også få frokost på hotellet inkludert.

Kredittkort gir deg rabatter på Formel 1-reisen din

Norske kredittkort kommer med forskjellige fordeler, derfor er det lurt å skaffe seg et kort som passer din hverdag, eller ditt formål. Noen kredittkort passer for eksempel bra for personer som ønsker å spare penger på shopping og netthandling.

Kjører man mye bil kan man spare veldig mye penger på å skaffe seg et bensinkort, hvor man får billigere diesel og bensin. I tillegg finnes kredittkort som gjør det billigere for deg å reise og som kommer med reisefordeler, såkalte reisekort.

Fordelene med reisekort er at reisen din blir billigere, tryggere og en god del mer behagelig. Her finner du enkelte kredittkort som er bedre enn andre og disse kommer blant annet med:

1. Rabatt på hotell, flybilletter og leiebil

2. Gratis reiseforsikring

3. Gratis avbestillingsforsikring

4. Nødkontanter når du er i utlandet

5. Egenandelsforsikring for leiebil

De aller beste reisekortene kan også gi deg slike fordeler:

1. Gratis tilgang til concierge-service 24 timer i døgnet

2. Tilgang til lounger på flyplasser over hele verden

Derfor er kredittkort med reiseforsikring genialt

I Norge elsker vi å reise, enten det er til Formel 1-løp, fotballtur til England eller en ferietur til Spania. Både banker og kredittkortselskap har lagt merke til dette, i den forbindelse inkluderer veldig mange av dem gratis reiseforsikringer i kredittkortene sine.

Det eneste du trenger å gjøre for at forsikringen skal tre i kraft, er å betale minimum halvparten av reisekostnadene med kredittkortet.

Nøyaktig hva forsikringene dekker varierer mellom de ulike kortene, men dette dekkes som regel av de fleste:

1. Dekning dersom du opplever flyforsinkelser eller kansellert fly

2. Du får refusjon av utgiftene ved avbestilt reise

3. Du får erstatning dersom du blir frastjålet eller mister bagasjen din

4. Forsikringen dekker sykdom, ulykke eller dødsfall under reisen

(Kilde: https://beste-kredittkort.no/reisekort/)

Husk at dekningsgraden kan være veldig forskjellig fra kort til kort. Det vil også variere nøyaktig hva du får i erstatning, derfor er det veldig viktig at du setter deg inn i forsikringsvilkårene før du bestiller et kort. Vilkårene finner du vanligvis på kortselskapenes nettsider.

En annen ting du bør gjøre, er å sammenligne kredittkortenes forsikringsvilkår med reiseforsikringer du betaler for. Alle gratisforsikringene du får på kredittkortene, er som regel veldig gode. Likevel er det lurt å forsikre seg om at du ikke mangler forsikringer før du drar på en reise.

Vær klar over at det ikke er noe i veien for å være dobbeltforsikret når du skal ut å reise, altså at du har to like forsikringer. Da vil du imidlertid ikke få dobbel utbetaling dersom noe skulle skje.