Severdigheter og utsikt i Paris

Severdigheter og utsikt

Eiffeltårnet er den mest selvfølgelige severdigheten for alle turister i Paris. Men for å komme seg opp i tårnet må man betale rundt 120 norske kroner og vente på tur i en kø som vanligvis er svært lang.

Gjør da heller som pariserne: Ta en piknik på en av plenene rundt tårnet om kvelden. Der nytes synet av både solnedgangen og tårnet, som lyses opp etter mørkets frembrudd. De 20.000 lysene som er festet på tårnet blinker også i ti minutter hver time.

Neste dag anbefales en spasertur opp til toppen av Montmartre, hvor man fra trappene til Sacre-Coeur-basilikaen får en fantastisk utsikt over byen.

Både hjemmet til den kjente franske forfatteren Victor Hugo og Nobel-prisvinner Marie Curie kan besøkes helt gratis av alle. I Musée Curie kan man ta en titt inn i Curies berømte laboratorium, hvor hun arbeidet fra 1914 til hun døde i 1934. Place des Vosges’s Hôtel de Rohan-Guéménée var Victor Hugos hjem i 16 år, og her skrev han mange av sine mest kjente verker. Hvert rom er innredet etter en bestemt epoke i dikterens liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published.