Reykjavik – Restauranter i Reykjavik

Skal man ut å spise på en av de mange restaurantene i Reykjavik, kan man være sikker på at alle kan finne en, som passer til ens smak. Inn mellom de fantastiske, men dyre restauranter, finner man også noen gode billige alternativ.

Billig ut å spise i Reykjavik

Når man skal ut å spise i Reykjavik, skal man forvente at det kommer til å koste en del, men det er noen få alternativ til de dyre restaurantene. Shalimar er en indisk restaurant tett på bysentret, og den er svært billig etter islandsk målestokk, og det blir servert god indisk mat, men til gjengjeld er det ikke mye plass, og man kan forvente at det ikke er noen sitteplass, og det er ikke mulig å bestille bord på Shalimar. Asiatiske restauranter i Reykjavik er i det hele tatt relativ billige, og man får store porsjoner. Et annet alternativ er å dra på buff?-restauranter, for her kan man spise, inntil man blir mett. Sj?varbarinn kan varmt bli anbefalt da man her kan nyte fersk fiskebuffe til rimelige penger. De fleste hurtigmat-restaurantene er også rimelig billige, men maten er ikke av samme kvalitet. Har man lyst til å komme ut å spise på ett av de litt finere stedene, kan man dra på en av Reykjaviks mange kafeer. De byr ofte på en god, varierte meny til en fornuftig pris. Perlan er en av de fineste restaurantene i Reykjavik, og her kan man spise, mens man nyter utsikten fra den roterende restauranten, men, det er riktig dyrt, likevel kan man som alternativ spise i Perlans kafe, og stadigvekk nyte den fantastiske utsikten og gode mat til billigere penger.

Fine restauranter i Reykjavik

Det er mange utsøkte restauranter i Reykjavik, særlig fiskerestauranter. Humarh?si? byr på fantastiske hummermenyer, tilberedt på alle mulige måter. På Sj?varkjallarinn, som er en av Islands beste fiskerestauranter, får man ferske og spennende fiskemåltid i moderne og hyggelige omgivelser. Lækjarbrekka er en svært romantisk liten restaurant, som er plassert i et historisk hus, beliggende i Reykjaviks midtby. Det er likevel ikke mye plass, men man kan forvente god mat og fantastisk service. Hvis man vil spise på Lækjarbrekka skal man bestille bord. Perlan er, som før nevnt en av Reykjaviks fineste og mest populære restauranter, både hos turister og islendinger. På Perlan får man god mat servert pent, men Perlans største attraksjon er utsikten, som den roterende restauranten byr på. Restauranten er plassert på en bakke i ?skjuhl?? i Reykjavik, ovenpå fire tidligere vamrtvandsbeholder, og det er nå, blant annet, museum i en av disse store runde beholderne. Det kan bli nevnt at ifølge “The Independent” er Perlan en av de fem beste utsikten- restauranter i hele verden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.