Reisevær

Det perfekte reiseværet er når det er helt vindstille, skyfri himmel og solskinn. Utover det, så er det også en beskrivelse, av det som Tyrkia tilbyr om sommeren. Tyrkia har mye å by på, både ute ved strendene og i de store byene.

Det gode reisevær gjør at man bare får lyst til å reise enda mer, så hva med en reise til Tyrkia. Her har du mulighet for mange store opplevelser, og her er nesten alltid varmt, spesielt om sommeren.

En god gå tur på den store Basar, skal bli opplevd under et besøk i Istanbul. Her kan du vandre rundt i timevis og snuse inn dufter, lytte til menneskemengden, og merke den hektiske stemningen. Kanskje kjøper du et teppe eller en kurv til en god pris, eller kanskje går du bare rundt, og lar deg fylle med inntrykk. Uansett hva så er det en opplevelse. Slik en “shoppetur” foregår etter alle kunsts regler. Så hvis du skal ha noe billig skal det bli prutet om prisen.

I feriebyen Alanya finner du, høyt hevet over resten av byen, den gamle borgen. Den ligger vel 250 meter over havets overflate og utsikten er derfor også uforglemmelig. Rundt om borgen snor seg mer enn 6 kilometer bymur, forsynt med 140 utkikkstårn. Dette gjorde det nesten umulig, for eventuelle angripere, å komme inn på borgen. På vei opp av den snodde, og til tider svært bratte vei, finner du små kafeer og hyggelige restauranter.

I Tyrkia er det nesten alltid godt reisevær, og det gjør også at det er et veldig populært feriemål.

Leave a Reply

Your email address will not be published.