Reisestipend

Hvis du søker reisestipend har du mulighet for å komme ut i den store verden og studere, arbeide eller få annen form for inspirasjon.

Det finnes en masse fonder som tilbyr legat, så det er bare om å søke løs!

Det er mulig å søke forskjellige former for reisestipend bl.a. på de forskjellige utdanningsstedene eller innenfor nettopp fagområdet ditt. Mange private fonder deler ut hvert år reisestipend, så hvis du har mulighet for å få ett eller flere av disse reisestipendene, er det en veldig god ide å skrive og sende en søknad. Et reisestipend kan f.eks. knytte seg til det området man er vokst i opp eller til ens foreldres næringsliv, så det er viktig å undersøke fondens betingelser, før du søker om reisestipend. Hvis du mener du kan komme i betraktning til ett av legatene og hvis du har lyst til å reise i din fagområdes tjeneste, er reisestipend en genial mulighet for å komme ut i verden.

Søk reisestipend i forbindelse med utdannelsen din

De forskjellige utdanningsstedene tilbyr forskjellige former for reisestipend og det finnes både stipend, som dekker livsomkostningerer og transportutgifter, og stipend som blir tildelt i form av en studieplass på et utenlandsk universitet. De fleste private legatene knytter seg til definert fagområder og man kan også søke om reisestipend i forbindelse med praksisopphold. Legat til studiereiser i utlandet er skattefritt hvis de dekker utgiftene til reisen samt kostnader til kost og losji. Hvis du ønsker å søke et legat, kan du undersøke de forskjellige mulighetene i diverse legathåndbøker, på nettet osv.. Reisestipend blir gitt bl.a. til forfattere og kunsthåndverkere med henblikk på inspirasjonsopphold. Et legat kan dekke over alt fra en ukes opphold til flere år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.