Reisestipend

Kunne du tenke deg å dra til utlandet for å få noe ut av det? Kunne dette f.eks. være utdannelse, kurs, forretningsideer eller annet så har du mulighet for et reisestipend.

Mange foreninger, virksomheter og privatene deler ut legat til trengende personer. En del at disse er reisestipend, som går til at en eller flere personer, kan dra til utlandet for å lære noe, blir delt ut uten å sette de store kravene til hva det skal bli brukt til.

Et reisestipend kan bli tildelt til alle som har en ide til noe. Typisk er det slik at man skal søke hos giveren og denne vil så velge den best egnet. Et reisestipend kan være på forskjellige beløp og det kan til tider være krav som skal bli oppfylt før man må søke det. F.eks. kan slik et krav være at man reise for å få noe historisk innhold med hjem eller at man skal ha en hvem sin utdannelse.

Et reisestipend kan være vanskelig å finne

Det er ikke lett å finne et reisestipend. Ofte kan det kreve mange timers leting, og du kan risikere mange avslag før det lykkes. Men man skal ikke gi opp hvis man har en god ide. Når først man står med reisestipendet sitt og kan dra på drømmereisen sin, er det det hele verdi.