Reiseplanlegging

Løper du forvillet rundt hver gang feriereisen nærmer seg uten å ane hvor du skal ende eller begynne? Fortvil ikke; en god reiseplanlegging forhindrer stress og er dessuten medvirkende til en suksessrik ferieopplevelse.

Når du skal ut å reise er det viktig å sørge for at du har forberedt deg grundig med den helt riktige reiseplanlegging. Du skal sørge for både transport, innkvartering, eventuelle vaksinasjoner og pass i tilfelle av utlandsreise, trygdekort osv.. Når du skal i gang med reiseplanleggingen din er det nødvendig å ta høyde for en mengde forskjellige ting og situasjoner, f.eks.: Har du behov for en reiseforsikring? Har du det best med å ha kontanterer eller kort på deg? Skal reisen kunne bli forlenget? Ønsker du å reise med fly, buss, båt eller bil? Hvis du arrangerer reisen selv og f.eks. velger å dra på bilferie, skal du huske å ta høyde for at motorveisavgifter og/eller bropenger hører med til ferie- og transportutgiftene. Hvis du har husdyr, skal du enten sørge for å få dem passet eller undersøke om og hvordan du eventuelt kan ha med dem på feriereisen din.

Ta med alle mobiler, ipad osv. Ipad kan værefin å ha på reise.

Husk huskelappen i forbindelse med reiseplanlegging

Reiseplanlegging tar både tid og overblikk og huskelappen er for de fleste et helt uunnværlig element i planleggingen. Det kan være en fordel også å planlegge hvilke severdigheter man ønsker å oppleve på reisemålet, så man ikke risikerer å gå glipp av noe. Innkjøp eller lån av en reisebok om området man skal besøke er for de fleste en vesentlig del i hele reiseplanleggings prosess. I forbindelse med forretningsreiser finnes det et vell av reiseplanlægningsfirmaer, som står for hele reisens planlegging og forløp – i så fall trenger man bare å pakke sine personlige saker, ellers er det sørget for alt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.