Reisegarantifondet

Danmark:
Skal du ut og reise og er du i tvil om reisen din er dekket av reisegarantifondet? Det er lett å undersøke på fondets hjemmeside. Hvis du er dekket av fondens garanti kan du motta godtgjøring f.eks. hvis reisen blir avlyst eller arrangøren går konkurs.
———————————
Hjemmeside
Webside
hjemmeside
———————————-

I Danmark har de et fond, som gir forskjellige former for godtgjøring i forbindelse med bestemte reisearrangementer; denne fondet blir kalt reisegarantifondet. Hvis du f.eks. har inngått en avtale om et bestemt reisearrangement og betalt for dette, kan fondet – i tilfelle av at reisearrangementet likevel ikke bli begynt på – godtgjøre det innbetalt beløpet. Reisegarantifondet erstatter utelukkende reisearrangementer, dvs. at en flybillett eller leie av feriebolig alene ikke er omfattet av fondens dekning. Et reisearrangement skal typisk bestå både av transport og innkvartering før det hører under reisegarantien.

Sjekk om reisen din er dekket av reisegarantifondet

Reisegarantifondet erstatter bare reiser som er arrangert av en reisearrangør som enten har kontor i Danmark eller reiser det er kjøpt hos en agent for en utenlandsk reisearrangør, hvis denne agenten har kontor i Danmark. Som hovedregel dekker fonden ikke reiser som ikke har kontor i Danmark og det er derfor en god ide å sjekke om reisen din er dekket av reisegarantifondet. Dette kan bl.a. bli gjort i fondens database, hvor det blir navn og adresser på alle reisearrangører, som er dekket av reisegarantien funnet. Husk alltid å gjemme dokumentasjon for presis hvor reisen er kjøpt, så du lett kan dokumentere at reisen din er omfattet av reisegarantifondets dekning, og at du derved har rett til den bistanden, fonden har mulighet for å yte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.