Reise til Ungarn

En reise til Ungarn er en reise fylt med opplevelser. Få innblikk i gjeterlivet, ba i Balatonsøen, slapp av i Europas største termavlsjø og betrakt storartede bygninger fra alle stilperioder.

Reise til historiske Ungarn

Tar man på en reise til Ungarn, vil man oppleve et land, som byr på mange forskjellige opplevelser. Vil man prøve å oppleve Ungarn, som det var i tidligere tider, skal man besøke Ungarns vidstrakte sletter. Her kan man se de opprinnelige steppeområdene i nasjonalparkene, Hortobagy og Kiskunsag, hvor man også kan betrakte mange forskjellige fuglearter. På Putzaten er det rik mulighet for å besøke museer, og se hvordan gjeterlivet var for en del år siden. Er man i området, skal man ikke lure seg selv for et besøk på en av mange rustiker bondeszarda, og samtidig kan man oppleve den lokale befolkningens vennlighet. Har man mulighet for det, er det opplagt å dra til en konsert med ungarsk folkemusikk, for det opplever man en svært spesiell, nærest ubeskrivelig stemning, og man får et smugkikk i den ungareriske kulturen. Vil man oppleve Ungarns tidligere hovedstad skal man reise til Esztergom. Her kan man betrakte et hav av pene bygninger, og i domkirken i Esztergom, kan man se ett av verdens største altermaleri. Esztergom er blitt et svært populært turistmål, på grunn av den vel bevarde og forskjelligartede arkitekturen byen byr på.

Reise til Ungarns riviera

Reiser man til Ungarn med det formålet å dra på badeferie, er det bare ett sted å ta hen, og det er Balatonsøen, også kjent som Ungarns riviera. Her har man rik mulighet for å bade, ligge på stranden, eller dra på vandreturer i den pene naturen. Balatonsøen er et svært populært campingområde i Ungarn, så vil man bo i det grønne, er det mange campingplasser å velge imellom, like omkring Balatonsøen. Tett på Balatonsøen ligger kurbyen Hev?c, hvor man kan bade i Europas største termavlsjø. Her flyter man rundt i det varme termavlvannet, hengende i en gummiring, og det er en svært behagelig opplevelse. I H?vic kan man lett bruke en hel dag på at pleie kroppen og slappe av.
Reise til Ungarns hodested

På en reise til Ungarn kan man nesten ikke komme utenom å besøke smekke Budapest. Her opplever man en blanding av gammelt og ny. Budapest er en moderne storby med gode shoppingmuligheter og et pulserende natteliv, og er samtidig en historisk og kulturell opplevelse. Byen er fylt med bygninger fra alle stilperioder, og museer, som byr på et kikk tilbake i fortiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.