Reise til Roma

Gjør en reise til Roma og opplev den evige stadens unike atmosfæren og fascinerende historie. Roma byr på alt det hjertet begjærer. Du kan blant annet betrakte det fantastiske Colosseum, kaste en mynt i Trevi-fontenen og besøke Vatikanet.

Reis til Roma og få en opplevelse for hele livet

Tar man på en reise til Roma, skal man ha tid nok, og det kan bli anbefalt å avsette minst en uke til reisen. Byen byr på så mange fantastiske severdigheter at man ikke når å se halvdelen av Romas severdigheter på mindre enn en uke. Blant de mest berømte attraksjonene i Roma er Colosseum. Det kan bli kalt for byens jærtegn, og det ble Romas borgere budt på bloddryppende underholdning i gamle dager. Ved et besøk på Colosseum får man et smugkikk i Romas storhet i den tidsperioden, for her oser det av historie! Man kan få tatt et bilde av seg selv sammen med en “gladiator”, det koster, så spør om prisen før du får bildet tatt. Forum Romanum skal man heller ikke gå glipp av på en reise til Roma. Her kan man se ruiner fra mange forskjellige perioder, hovedsakelig tempel- og basilikaruiner, men man kan også se stedet, hvor det ble holdt offentlige taler på Forum. Dit kommer den betagende Septimius Severus Bue, samt svært mer. Pantheon er Romas best bevarte antikke tempel, og utover å kunne nyte den pene og fascinerende byggekunst, kan man besøke Rafaels grav inne i tempelet.

En rolig dag i Roma

Vil man ha en rolig dag i Roma kan man besøke Castel SantAngelo, hvor man kan betrakte dragende freskomalerier og nyte en praktfull utsikt over Roma. Deretter kan man sette seg på den berømte spanske trappen og skrive postkort, eller dra på spasertur gjennom Romas gater og betrakte de pene piazzaene og fontener, som ligger overalt i byen. Gå ikke glipp av Piazza Navona og Fantana deig Quattro Fiumi, og husk også å kaste en mynt i Trevi fontene før du forlater Roma, etter sigende, er man så sikker på å reise til byen igjen.
Besøk Vatikanet på en reise til Roma

Er man på en reise til Roma skal man bruke minst en dag på å besøke Vatikanet, det er en opplevelse for liv. Hvis man er heldig, kan man få et glimt av paven på balkongen ved Piazza San Pietro, hvor han kommer ut og velsigner mengden på søndag og ved særlige leiligheter. Det Sixtinske kapell, Peterskirken og Vatikan-museene er de største attraksjonene i Vatikanet. Utsikten fra Peterskirkens kuppel er utrolig pen. Derfra kan man se piazzaen foran kirken og den pene søylegangen, som omringer den. Det Sixtinske kapell er ubeskrivelig pent, og her kan man, blant annet, se Michelangelo’ Dommedag og Skapelsen, som nok er det mest berømte maleriet i hele verden. Dessuten er bygningen et kunstverk i seg selv, med imponerende trapper i alle mulige former og pene freskomalerier overalt. Vatikan-museene huser en av verdens største samling av uvurderlige kunstverk. Vær oppmerksom på at man ikke må vise bare kne eller skuldre i Vatikan-museene, og det gjelder også for de fleste kirkene i hele Italia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.