Reise til Pompei

Pompei blir av noen betegnet som ett av verdens vidunder – og med god grunn. Er man i Søritalia er en reise til Pompei et must.

Pompei er en gammel by i Syditalien, som i år 79 etter Kristus ble begravet i aske og pimpstein som følge av en av vulkanen Vesuvs største utbrudd. Byen er senere blitt gravd ut, og det faktumet at byen ble nærest balsamert i aske er nettopp årsaken til at Pompei i dag er en av de best bevarte byene fra oldtiden.

Utgravingen av Pompei startet helt tilbake i 1748 og fortsetter den dagen i dag. Selv om man ikke har gravd ut hele byen enda, er den gravde ut delen langt større enn man kan nå å oppleve det hel på en dag. En reise til Pompei er en heldagsutflukt og det er viktig å komme avsted tidligere på dagen, så man kan nå å se så mye som mulig.

Viktige ting i Pompei

Det er en rekke ting i Pompei som man bare skal se, men vi kan ikke nå å beskrive dem alle her, så vi har valgt ut noen ting.
Forum er Pompeis politiske og økonomiske som religiøse sentrum. Det er ikke den store faren for å gå glipp av denne delen av byen da Forum ligger kort etter man er kommet inn. For enden av Forum ligger Juniper-tempelet, som er Pompeis viktigste tempel. Juniper var romernes svar på grekernes Zevs.
En annen berømt ting er bordellet. Som tralv handelsby mener man at Pompei hadde helt opp til 25 bordell, og ett av disse er blitt restaurert, så man kan få et innblikk i denne verden.
Enhver som har sett filmen Gladiator vet at romerne ville bli underholdt og Pompei rommer da også flere amfiteater, hvorav “Teatro Grande” er det største.
Endelig er det “De flygtendes Hage”, som er en utstilling over de menneskene og dyr som ikke nådde å flykte da Pompei ble begravet i aske.
Dessuten er det en lang rekke severdige ting i Pompei, så det er en god ide på forhånd å planlegge den ruten man vil gå rundt i byen.

Billig reise til Pompei

Denne godt bevarte byen ligger bare få hundre kilometer fra Roma. En billig måte å reise til Pompei er derfor å finne noen billige flybilletter til Roma og derfra leie en bil. Les eventuelt artikkelen vår om bilutleie i Italia.