Reise til Budapest

Dra på en reise til Budapest og opplev en interessant blanding av gammelt og ny, øst og vest. Her finner du pene historiske bygninger, sjarmerende kurbad, gode shoppingmuligheter og fascinerende natteliv.

Spennende reise til Budapest

Man skal ikke være bekymret for å komme til å kjede seg på en reise til Budapest, for her er det utrolig svært spennende å se. Du kan besøke Matthia-kirken, betrakte Fiskerbastionen og bestige Gell?rtbjerget, eller besøke den pene parlamentsbygningen, som også er byens kjennetegn. Parlamentsbygningen ligger ved Donaus bakker på Pest-siden. Det er også mulig å dra på en seiltur på Donau, det er særdeles romantisk, og man opplever Budapest på en annerledes måte. Når man reiser til Budapest, som også er kjent som Europas beste kurby, skal man ikke unnlate et besøk i et kurbad. Gellertbadet er nok det mest kjente kurbadet i Budapest. Det er bygget i pen jugendstil, beliggende ved Gell?rtbjergets fot. Selv om de andre kurbadene ikke kan overgå Gellertbadets arkitektur, har f.eks. Kiralybadet en unik stemning, og det er tradisjonene holdt ved lik, de betyr, blant annet at menn og kvinner ikke må være i badet på samme tid, og at man ikke trenger å ha på badetøy.

Kulturreise til Budapest

Interesserer man seg for opera og teater er det en god ide å besøke Ungarer ?llami Operah?z, bedre kjent som den ungarske statsoperaen. Her kan man blant annet se fascinerende teaterforestillinger og klassisk ballett. Lydkvaliteten og setene er ikke av den beste kvaliteten, etter dansk standard, men selve bygningen og den stemningen man opplever, er det hele verdt. Vil du oppleve en ungarsk festival, skal du reise til Budapest i sommermånedene. Om sommeren er det et vell av festivaler i Budapest, blant annet Szigetfestivalen. Szigetfestivalen er en musikkfestival, som tiltrekker unge, som gamle, musikkelskere. Utover god musikk, byr festivalen på billig øl og masser av glade mennesker.
Sikkerhet og shopping i Budapest

På en reise til Budapest trenger du ikke bekymre deg for mye om sikkerheten. Budapest er en rimelig sikker by å ferdes i, likevel skal man nok unngå de store parkområda, som Sentrum Park, om natta, og selvfølgelig skal man være oppmerksom på lommetyver, presis som i andre storbyer. Skal man kjøre med taxi i Budapest, kan det være en god ide å avtale prisen, før man stiger inn i bilen, for det er mange forskjellige drosjeselskap i Budapest, med vidt forskjellige priser. Tar du på shopping i Budapest, er det en god ide å ta vekk litt fra midtbyen. Det blir funnet de samme varene i butikkene utenfor midtbyen, bare billigere. Skal du kjøpe ungarsk paprika som suvenir, og dra med den hjem til Danmark, så kjøp den i supermarkedet, det er mye billigere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.