Reise til Berlin

Ta på en reise til Berlin og opplev den kulturelle diversiteten Berlin byr på. Du kan se Berlin med fokus på den jødiske historien. Du kan også oppleve alternative sider av Berlin ved å gå under jorden eller fly over byen.
Alternativ reise til Berlin
Har du vært på en reise til Berlin fleste ganger før, og du gjerne vil prøve noe nytt og annerledes, kan du velge å betrakte byen fra luften ved å ta på en flyvetur i en gammel rosinbomber. Disse turer blir tilbudt av Air Service Berlin, og er en spennende opplevelse for alle flyentusiaster. Det er også mulighet for å sveve fleste meter oppe i luften i en luftballong, og den finnes mellom Chekpoint Charlie og Potsdamer Platz. Har man ikke lyst til å fly, kan man selvfølgelig nøye seg med å besøke det 365 meterne høya Fernsehturm, sette seg ned i kafeen og nyte synet utover Berlin samtidig med at man nyter en kopp kaffe eller en velsmakende kake i den roterende restauranten. Har man derimot lyst til å komme ned i Berlins underverden, har man også mulighet for det. Man kan ta på guidet turer om Berlins underjordiske verden, og, blant annet, kan man besøke en gammel fly- fabrikk, gamle bunkere eller den gamle undergrunnsbanen. Har man lyst til å gå rundt i Berlin og oppleve byen med fokus på jødenes historie, kan man ta på spesielle, guidet turer, som fokuserer på den jødiske kulturen i Berlin. Har man kondisjonen i orden, kan man reise rundt i Berlin på sykkel, med eller uten guide. Dessuten kan man seile på elven i Berlin og oppleve byen fra en annen vinkel.
Utflukter omkring Berlin
Har man lyst til å reise litt lengre vekk fra bysentret, er det gode muligheter for spennende opplevelser i byene omkring Berlin. Et besøk i Sanssouci-Parken i Potsdam kan varmt bli anbefalt. Parken er enorm, og den er delt opp i mindre parker etter epoker. Eksempelvis kan man spasere rundt i den fransken ha og deretter i den nederlandske ha, hvor hver del av hagen har en bestemt stil. Byen Bernau ligger nord for Berlin, og her kan man oppleve pene middelalderbygninger. Er man til sport og historie, kan man besøke Olympia-stadion i Nordvestberlin. Som navnet antyder var dette her, de olympiske lekene ble avholdt i 1936. Utover å kunne betrakte denne interessante bygningen, i dag fullstendig renoverte, kan man besøke det tilhørende museet, og lære mer om stadionets historie. Det er uendelige muligheter for gode opplevelser på en reise til Berlin, både inne i byen og utenfor bysentret.

Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.