Reise til Bangkok

Reis på en reise til Bangkok og nyt Sørøst-Asias fortryllende kultur og deilige klima. Du kan se slott av gull, overvære tempelseremonier og undersøke historiske ruiner. Dessuten kan du bli skjemmet bort med massasje eller skjønnhetspleie til billige penger.

Spennende reise til Bangkok

En reise til Bangkok er en opplevelse for livet, for byen er både hektisk og eksotisk, og her venter opplevelsene på hvert gatehjørne. Den beste måten å se byen på, er å sykle. I Bangkok er syklister betraktet som fotgjengere, og derfor må man sykle på fortauet, men vær forsiktig, trafikken i Bangkok er tett og forvirrende. For å se de fleste av Bangkoks historiske severdigheter skal man besøke den gamle byen, i bydelen Ratanakosin. Her finner man et hav at tempel, hus med gullutsmykkinger og fascinerende museer. De mest bemerkelsesverdige severdighetene er Grand Palace, Wat Po og Nationalmuseet. Grand Palace er et stort område, hvor man kan gå rundt og betrakte fantastiske bygninger og pene Buddha-statuer, og gå ikke glipp av smaragdbuddhaen. Her finnes det også et interessant våpenmuseum. Wat Po ligger i gåavstand fra Grand Palace. Wat Po er Bangkoks eldste og største tempel, og det kan man se den liggende Buddha, som er en 46 M-er lang figur, med pene perlemorsbilder på fotsålene. Wat Po er også et utdanningssenter, og her kan man, blant annet, få massasje eller gå på massasjekurs. Har man fått nok av tempel, kan man besøke Nationalmuseet. Det kan man se en av de største samlingene av thailandsk kunst og kultur. En guidet tur kan varmt bli anbefalt. Har man krefter til å besøke et tempel til, skal man ikke lure seg selv for et besøk i Wat Arun-tempelet, beliggende i Thon Buri-kvarteret, på den andre siden av Chao Phraya elven. Tempelet er bygget i khmer-stil, og det er ikke andre av den slags i Thailand. Tempelet er pyntet med pene keramiske detaljer. Wat Arun minner litt om de berømte cambodianske templene, og det er en spesiell opplevelse å gå på tempelets trapper, nesten som en reise tilbake i tid.

En reise til det moderne Bangkok

Har man fått nok av de historiske severdighetene, er det mye annet å lage og se på, på en reise til Bangkok. Du kan, for eksempel, gå en tur inn i Chinatown og besøke Kao-markedet. Markedet er et overflødighetshorn av friske råvarer, og stemningen er ubeskrivelig. Folk selger, kjøper, pruter om prisen og farer rundt. Har man lyst til litt mer moderne shopping, er det et hav av shoppingsentre i Bangkok, og de byr på alt innenfor den nyeste moten, og her finnes også europeiske butikker som Mango og Zara. Har man bruk for bortskjemming, er det et stort tilbud av skjønnhetssalonger i Bangkok, særlig omkring shoppingsentrene. Det kan man få massasje, ansiktba, pedikyr eller manikyr til billige penger.

Leave a Reply

Your email address will not be published.