Reise Istanbul

Hvis du aldri før har vært i Tyrkia, er det kanskje på tide nå. Å reise igjennom Istanbul er fantastisk, fascinerende og spennende. Mange nordmann er begynt å få øynene opp for Tyrkia, så kanskje landet også er noe for nettopp deg?

Å reise gjennom Istanbul er å oppleve møtet mellom øst og vest: Den ene delen av Istanbul hører rent geografisk til Europa og den andre til Asia, og man opplever den forunderlige blandingen av gammelt og ny, stagnasjon og utvikling i byens rytme og stemning. En reise til Istanbul kan bli en reise for livet! Å reise igjennom Istanbul er å se Tyrkias største by, oppleve historie og nåtid smelte sammen og nyte duften av krydder og mat. Istanbul var Tyrkias hovedstad inntil 1923 og er fremdeles den største byen i Tyrkia. En reise i Istanbul gir deg mulighet for å oppleve verdens største innendørs marked, som ligger i byens hjerte. Her kan du finne over firetusen små butikker og stort sett kjøpe alt mellom himmel og jord.

Få store opplevelser med reise til Istanbul

Tyrkia er kjent for billig gull og gode og billige skinnvarer, og du kan derfor med fordel kjøpe med deg hjem både gull og skinn til Norge. Man er begynt å anbefale turister å bli vaksinert mot leverbetennelse når turen går til Tyrkia, men ellers er det ikke nødvendig å la seg vaksinere ytterligere. Det blir også anbefalt at man kjøper vann på flaske i forbindelse med reise i Istanbul, for å unngå den svært annerledes bakteriefloraen i det tyrkiske vannet. Å reise igjennom Istanbul uten å få sett de mest spennende severdighetene, vil være intet mindre enn en skam. Det er derfor en god ide å legge veien forbi bl.a. Den Blå Moské, Hagia Sophia, Dolmabahce palass, Topkapi palass og selvfølgelig det store, innendørs marked Kapali Carsi. Det er alltid lurt å kjøpe eller låne en god bok om reisemålet, så du på forhånd kan planlegge hvilke severdigheter, du absolutt ikke vil gå glipp av. Man kan nesten ikke rekke å se det hele på en enkelt uke, så bestill heller to! Tyrkias største by er bestemt et besøk – eller flere! – verdt.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published.