PLAYA den PAPAGAYO – LANZAROTE – naturist

Playa de Papagayo består av i alt syv strender og for ikke så mange år siden var nakenbading normalt på dem alle, slik er det dessverre ikke mer, men her er fremdeles god plass til naturisme. Det skjer særlig på Playa de Mujeres, det er den største av strendene og den som ligger tettest på Playa Blanca. Kommer man kjørende i bil skal man ta strandens venstre p-plass. Her lå vi flere ganger og det var masser av nakne i alle aldrer, par, familier og singler. Det er i prinsippet nakne på hele stranden blandet med tekstilbader, men det var som om at langt de fleste naturistene søkte til den venstre p-plassen. Playa de Mujeres har ikke det turkise krystallklare vannet som man ellers kjenner fra disse strendene og det kan vel være litt bølger.

Neste strand er Playa de Pozo som er noe mindre, men ellers ligner Playa de Muertes. Her er også mange nakne. For å komme dit går man over bakketoppen fra Playa de Muertes.

De to neste strendene er Playa de la Cera og Playa de Papagayo, her kommer alle tekstilbaderne, primært fordi det er de flotteste strendene, men også pga. baret/restauranten på toppen av bretten.

På den andre siden av pynten kommer det to strender mer, lange og litt mer barske med spredte klipper, her er bestemt ikke overendt, også her så vi en del naturister.

Det er ikke leie av solstoler eller parasoller på noen av strendene, så det er en god ide å ta med store håndklær eller tepper å ligge på.

For å komme til Papagayo strender er det lettest med bil, man betaler 3 euro ved inngangen til nationaparken og så er det om å finne den riktige stranden. Det er skilt og det er egentlig ganske lett, veiene er likevel temmelig dårlige. Man kan også ta badebåten fra Playa Blanca, den seileren flere ganger om dagen. Med taxi kan man bli satt av ved Arena Papagayo Hotel som ligger like vest for Playa de Muertes, man går så resten av veien over bakketoppen og ned på stranden, en tur på ca. 20 minutter.

Mars 2008
Vi, en familie på fire, fant Papagayostrendene helt fantastiske, masser av plass til nakenbading. Mars 2008 besøkte vi strendene tre ganger, hver gang har det vært et godt stykke over 100 naturister. Det var god stemning og vi så ingen krattluskerer. Det var nakne i alle aldrer, og det virket som om at det er en lang tradisjon for nakenbading på disse strendene. Ta rikelig med med mat og drikker hvis du vil tilbringe hele dagen på stranden, som er ikke noe å kjøpe utover i strandbaret, men ligger man på den store Papagayostranden er det et godt stykke å gå til den. Tar man til Lanzarote for en desidert strandferie, så slå ned deg i Playa Blanca, vi bodde i Puerto del Carmen og det er nødvendig med en bil hvis man vil besøke strendene herfra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.