Patong

Passer for: Festløver og shoppingglade.

Du vil enten elske eller hate Patong.

Dette er Phukets desidert mest utbygde strand. I gate etter gate ligger barer, restauranter, butikker og reisebyråer tett som hagl. Skreddere, taxisjåfører, massører og barjenter kaster seg over deg til tider. Høy musikk strømmer ut av diskotekene helt til tidlig morgen.

– Patong er den mest livlige stranden, sier svenske Håkan Borg, sjef for Vings virksomhet i Sør-Thailand.

Byens beryktede red light district er konsentrert rundt gatestumpen Th Bang La. Det foregår nok litt av hvert i sidegatene, men selve Bang La fremstår nå mer som en turistfelle enn et horestrøk. Gaten er ganske uskyldige greier i dag, mener Borg.

– Patong har litt ufortjent dårlig rykte. Patong i dag er ikke som det var for fem år siden. Butikkene er oppgradert og det er mange bra restauranter. Det er også kommet et kjempestort kjøpesenter, Jungceylon, sier Borg, som selv bor i dette området.

Hva med stranden? Den holder bra klasse. Patong er en bred vik, og stranden er lang, flat og vid. Men du får nok ikke fred selv om du legger deg til under parasollen. Også i strandsonen er det fullt av kommers. Regn med en jevn strøm av tilbud om å kjøpe drikkevarer, suvenirer, ta massasje eller leie motorsykkel eller vannscooter.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published.