Pass på i Kina – ledpærenes hjemland

Hvis du reiser til Kina og skal kjøpe med deg elektriske artikler som ledpærer, fotoutstyr, elektriske gadgets eller annet hjem (ja, det er svært billig der) så skal du passe på at varene du kjøper har et merke som heter CE, det er et merke som garanterer at varen er trygg å bruke i Europa. De fleste varer og elektriske artikler i Kina har ikke dette merket og kan derfor være brannfarlig.

Det er vel f.eks. ingen land i verden som produserer så mange ledpærer som Kina. F.eks fabrikker som http://ledz.com/ og http://www.ulb-led.com/ er to store fabrikker som pøser ut varer som ikke holder mål i Europa, men som europeere allikevel kjøper gjennom internasjonale nettbutikker eller på ferie i Kina. Dette er pærer som ikke er CE merket og derfor utgjør en risiko.

I Norge har vi butikker som http://www.ledlyspærer.no som selger kvalitetsvarer selv om de kommer fra Kina. Da er det trygt å kjøpe, du er garantert CE-merking og dette er pærer som holder i veldig mange år. Skrotet man kjøper på gata eller markedene i Kina ryker ofte veldig fort, der bryr de fleste seg ikke om kvalitet bare det er billig nok. Det gjelder det meste av elektronikk som fotoutstyr, leker, radiostyrte ting osv.