Påske-reiser

Påsken i Norge er enten ensbetydende med pent vårvær eller sludd og kulde; skjem bort deg selv og dra på en av de mange påskereiser sørpå, hvis det siste er tilfellet. Det blir funnet mange gode tilbud på reiser i påsken.

I år 325 ble det på et kirkemøte bestemt at påsken fremover alltid skulle falle den første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn, noe som er forklaringen på at påsken faller forskjellig fra år til år, motsatt f.eks. julaften. I vår tid er det blitt mer og mer populært å benytte seg av denne høytiden til å dra på påskereiser. Påske-reiser er mest etterspurte, hvis påskeværet i Danmark er regnfullt og grått, men mange har likevel gjort det til en tradisjon å feire påsken i utlandet uansett værforholdene hjemme. Påsken er også tiden hvor kristne over hele verden samles og minnes Jesus’ korsfestelse, død og oppstandelse; pilegrimer drar på påskereiser til Jerusalem og overalt møtes man for å feire den viktigste begivenheten i kristendommen.

Skap en ny tradisjon og tak på påskereiser

Her er det blitt tradisjon å holde påskelunsjer med familie, kolleger og venner, men hvorfor ikke pakk egg, snapper og påskeøl ned i kofferten og dra på en felles tur på en av de mange påskereiser? Man kan saktens gjemme barnas påskeegg i Spania eller spise påskelammet i Pakistan. La påskesolen skinne på deg og dine kjære på ett av de mange reisemål og nyt våren i mer eksotiske omgivelser enn de danskene. Påske-reiser er verdt å oppleve!

Leave a Reply

Your email address will not be published.