På ski på reisene dine

På ski på reisene dine lyder kanskje underlig, men hvorfor ikke kombinere en skireise med kulturelle opplevelser i en av Europas pene gamle storbyer? Mulighetene er mange, og det er opplevelsene også!

Som nevnt lyder på ski på dine reiser underlig; en mulighet er naturligvis å dedikere vinterferien til å stå på ski, men mange vil også gjerne ha med hjem andre opplevelser fra ferien, og selv om de færreste er klar over det, er det faktisk mange muligheter for å kombinere de to tingene!

På ski på reiser til Tsjekkia

En av mulighetene for å kombinere ski og allmenne reiser er Tsjekkia. Hovedstaden i Tjekkiet-Praha – er en av Europas peneste og mest stemningsfylte storbyer. Karl-broen, de pene kirkene skjedd. Vitus og skjedde. Nikolaj og den imponerende borgen hevet over byen er bare få av de storslåtte attraksjonene Praha har å by på.
Vel 100 kilometer nord fra Praha ligger skisportsområdet Spindleruv Mlyn som er Tsjekkias mest moderne skireisemål. Transporten tar ca. 1 1/2 time med buss fra Praha, og det er slik ikke noe i veien for flere ganger i løpet av en ferie å kunne ta turen mellom de to områdene.
I Spindleruv Mlyn er det mulig å leie ski og heiskort på dagsbasis til fornuftige priser, så det er en opplagt mulighet for å veksle reisen med litt skirenn. Hvis man ønsker ytterligere informasjon om skireiser til Tsjekkia kan man finne inspirasjon her.

Østerrike og sjarmerende Wien

En annen opplagt mulighet kunne være å kombinere ski på ett av Østerrikes utallige skireisemål med en tur til den pene hovedstaden Wien.
Skirennet i Østerrike trenger neppe ytterlige omtale, men bare få timers transport fra skireisemålene ligger den ofte oversett hovedstaden Wien. Wien har mye å by på for alle! Et sprudlende natteliv, rike kulturskatter i form av barokke slott, og andre etterlatenskaper fra keiserdynastiet. Dette samtidig med at vinterstemningen i Wien er noe hel spesielt alle bør oppleve.

God tur, og lag øye med utfluktsmål og lignende arrangementer på skireiser, man kan ofte få forbløffende og avvekslende opplevelser samtidig med første klasses skirenn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.